Hvad Betyder Nytårstaffel?

Hvad Betyder Nytårstaffel

Når der er nytår eller når de første dage af et nyt år er over os, ligger det lige til højrebenet at holde en fest! Både for at fejre det nye års komme, men også for at samle sig i et godt selskab med venner, familie eller kolleger omkring et bord med lækker mad og drikke. Sådan en fest hedder et nytårstaffel eller en nytårskur alt efter hvem spørger, da regenten af et land plejer at holde nytårstaffel og vi andre holder nytårskur. Men hvad betyder nytårstaffel egentlig? Læs meget mere om betydningen af nytårstaflen i denne artikel!

Til fest hos dronningen

Man kan måske undre sig over hvad ord som nytårstaffel og nytårskur betyder, da det er ord man nogle gange støder på i forbindelse med fejringen af nytår. Som sagt forbinder de fleste ordet nytårstaffel med Dronning Margrethes fejring af nytåret, som kaldes for den årlige nytårstaffel. Her samles de danske royale på Amalienborg til en dekadent menu og fejrer det nye år i selskab af andre kendte mennesker.

Denne nytårstaffel bliver afholdt hvert år d. 1. januar og her deltager den danske regering, Folketingets formand, repræsentanter for det officielle Danmark og hoffet for at fejre nytåret sammen.

Også for borgerne

Med det sagt er det at samle sig om et festbord til nytår eller i de første par dage i det nye år skam ikke kun noget de royale gør. Mange danskere vælger også at fejre nytåret ved at spise og drikke sammen inden midnat bringer det nye år ind. Oftest bliver der spist fisk til forret, efterfulgt af en steg som hovedret. Dertil følger også den ikoniske kransekage og et glas champagne eller mousserende vin for virkelig at komme godt ind i det nye år.

Hvis man som vært heller ikke lige fik samlet dem man gerne ville have haft med til fest på nytårsaften, kan man også sagtens holde nytårskur i januar eller februar, hvor man så fejrer det nye år. Det kan man med fordel gøre hvis der er nogle familiemedlemmer eller venner, der var til en anden nytårsfest eller var syge til selve nytår, men som alligevel gerne vil være med til fest.

I festligt lag

Det er med at samle sig om et middagsbord med masser af lækker mad og drikke er en meget dansk ting at gøre. Uden mad og drikke duer helten ikke og det kan i den grad også siges om danskerne i alskens slags festligt lag, hvor både det våde og tørre helst skal være af god kvalitet og lækkert før det kan kaldes en god fest.

Der er mange måder at holde fest på der alle passer til hver sin anledning. Hvis man er et mere tilbagetrukket menneske, er det måske mest rart at holde nytårstaffel eller nytårskur med blot et par mennesker, som man holder allermest af. Men hvis man til gengæld holder af selskab med mange mennesker og man føler at det er der hvor man trives bedst, skal man blot handle efter princippet “jo flere, jo bedre”. Så hvad betyder nytårstaffel? Det ved du nu!