Efterskole Bager en Næsten ni Meter Lang Brunsviger

På Bornholms Efterskole tog en gruppe elever udfordringen op og besluttede at skabe Danmarks, måske endda verdens, største brunsviger. Med ingredienser som 20 kg mel, 11 kg smør, 11 liter mælk, og... LÆS MERE »
Sushi

Hvad betyder Sushi?

Sushi er en japansk ret, der består af små portioner af kogt eller rå fisk, skaldyr eller andre ingredienser kombineret med ris og ofte pakket i tang eller serveret på en seng... LÆS MERE »
Brut

Hvad betyder Brut?

“Brut” er et fransk ord, som oftest anvendes inden for vinindustrien, især når det drejer sig om mousserende vine som champagne. Det henviser til vinens sødme og mængden af restsuiker, som er... LÆS MERE »
Bronut’s Konkurs

Bronut’s Konkurs – Lidt Mere Info

Bronuts, en populær donutkæde, gik konkurs med en anslået gæld på mellem 8-10 millioner DKK. Dette var en betydelig økonomisk byrde for virksomheden, og det førte til dens uundgåelige konkurs. Hvem påvirkes?... LÆS MERE »
Stock Photo, tags: domino's alle sine forretninger - upload.wikimedia.org

Pizzakæden Domino’s lukker alle sine forretninger i Danmark

Domino’s Pizza Enterprise (DPE) har for nylig offentliggjort den officielle meddelelse om permanent at lukke alle sine forretninger i Danmark. Lukningen kommer som en strategisk beslutning som reaktion på Dominos likvidationsproces og... LÆS MERE »
æg

Hvor mange kalorier er der i et æg?

Kalorierne i hver størrelse er baseret på et stort æg, der indeholder 72 kalorier pr. 50 gram (1): Lille æg (38 gram): 54 kalorier. Medium æg (44 gram): 63 kalorier. Stort æg... LÆS MERE »
kartofler

Hvor lang tid skal kartofler koge?

Små nye kartofler: Kog i ca. 10-15 minutter. Mellemstore kartofler (f.eks. Yukon Gold eller Red Bliss): Kog i ca. 15-20 minutter. Store kartofler (f.eks. Russet kartofler): Kog i ca. 25-30 minutter. Kartofler... LÆS MERE »
vin

Hvor mange genstande er der i en flaske vin?

Antallet af genstande i en flaske vin varierer afhængigt af alkoholindholdet i vinen. En standardflaske vin indeholder normalt omkring 5 genstande. Vin har længe været en elsket drik, nydt af mange rundt... LÆS MERE »
banan

Hvor mange kalorier er der i en banan?

Kalorier fungerer som en måling af den energi, vi får fra mad, og en mellemstor banan indeholder typisk omkring 105-120 kalorier. I vores stræben efter sundere madvalg spiller forståelsen af kalorieindholdet i... LÆS MERE »
banankage

Banankage Opskrift – Hvordan Du Bager En Banankage

Banankage er en elsket lækkerbisken, der nydes af mange rundt om i verden. Dens popularitet stammer fra dens lækre fugtige tekstur og den dejlige smag af modne bananer. Det bedste er, at... LÆS MERE »