flags of the world

 Hvordan siger man hej på kinesisk?

På kinesisk siger man “nǐ hǎo” (你好) for at sige “hej” eller “goddag”.   Sådan siger du hej på forskellige sprog: Afrikaans: Hej Albansk: Mië dita Amharisk: ታዲያስ (Tadiyas) Arabisk: مرحبا (Marhaban... LÆS MERE »
Denmark Car

Hvor lang må en bil være i danmark?

I Danmark er der ikke en fastsat maksimal længde for biler, men der er nogle begrænsninger, der skal overholdes. De fleste personbiler og varevogne har en længde på mellem 3 og 5... LÆS MERE »
blue sky

Hvorfor er himlen blå?

Himlen ser blå ud, fordi sollyset spredes i atmosfæren. Når sollyset trænger ind i jordens atmosfære, bliver det spredt i forskellige retninger af partiklerne i luften. Denne spredning påvirker de forskellige farver... LÆS MERE »
leisure

Hvad kan man lave når man keder sig?

Der er mange ting, man kan lave, når man keder sig. Her er nogle forslag: Læs en bog eller en artikel om et emne, du er interesseret i. Se en film eller... LÆS MERE »
balance

Hvad er mit ligevægtsindtag?

Dit ligevægtsindtag refererer til den mængde kalorier, du skal indtage hver dag for at opretholde din nuværende kropsvægt og livsstil uden at tage på i vægt eller tabe dig. Dette er også... LÆS MERE »
Dunning Kruger Effekten

Hvad Er Dunning Kruger Effekten

Der er mange kendte effekter i verden – albedo effekten, Mandela effekten og så videre. Men i virkeligheden er der endnu flere ukendte effekter i verden – for eksempel Dunning Kruger effekten.... LÆS MERE »
Ketchup Effekten

Hvad er ketchup effekten?

Der er mange effekter i verden, der typisk er opkaldt efter dem, der opdagede den i sin tid – Dunning Kruger effekten, der blev opdaget af David Dunning og Justin Kruger for... LÆS MERE »
Rosenthal Effekten

Hvad Er Rosenthal Effekten?

Amerikanske psykolog Robert Rosenthal havde en hypotese omkring en selvopfyldende profeti. Rosenthal Effekten er derfor opkaldt efter Robert Rosenthal, da han i en større grad kunne understøtte hans hypotese. Denne effekt er... LÆS MERE »
Abedo Effekten

Hvad Er Albedo Effekten?

Du har garanteret bemærket, at mange skifter de sorte turtlenecks ud med hvide t-shirts til sommer – du gør det garanteret selv! Og det har ikke kun noget at gøre med, at... LÆS MERE »
Hvor Mange Køn Er Der

Hvor Mange Køn Er Der?

Hunkøn og hankøn er de to køn, som står skarpest i ens forståelse af kønsidentitet. Det er standarden. Det er det almindelige. Dog er der mange debatter om, hvorvidt disse to køn... LÆS MERE »