Dunning Kruger Effekten

Hvad Er Dunning Kruger Effekten

Der er mange kendte effekter i verden – albedo effekten, Mandela effekten og så videre. Men i virkeligheden er der endnu flere ukendte effekter i verden – for eksempel Dunning Kruger effekten.... LÆS MERE »
Ketchup Effekten

Hvad er ketchup effekten?

Der er mange effekter i verden, der typisk er opkaldt efter dem, der opdagede den i sin tid – Dunning Kruger effekten, der blev opdaget af David Dunning og Justin Kruger for... LÆS MERE »
Rosenthal Effekten

Hvad Er Rosenthal Effekten?

Amerikanske psykolog Robert Rosenthal havde en hypotese omkring en selvopfyldende profeti. Rosenthal Effekten er derfor opkaldt efter Robert Rosenthal, da han i en større grad kunne understøtte hans hypotese. Denne effekt er... LÆS MERE »
Abedo Effekten

Hvad Er Albedo Effekten?

Du har garanteret bemærket, at mange skifter de sorte turtlenecks ud med hvide t-shirts til sommer – du gør det garanteret selv! Og det har ikke kun noget at gøre med, at... LÆS MERE »
Hvor Mange Køn Er Der

Hvor Mange Køn Er Der?

Hunkøn og hankøn er de to køn, som står skarpest i ens forståelse af kønsidentitet. Det er standarden. Det er det almindelige. Dog er der mange debatter om, hvorvidt disse to køn... LÆS MERE »
Hvor Mange Knogler Har et Menneske

Hvor Mange Knogler Har Et Menneske?

De fleste ved, at menneskekroppen består af omtrent 60 procent væske. Dog ved de færreste, hvor mange knogler menneskekroppen har. For lige så vigtig og essentiel væske er for kroppen, lige så... LÆS MERE »
Hvor Mange Centimeter Gaar Der Paa en Tomme

Hvor Mange Centimeter Går Der På En Tomme?

Hvor mange centimeter går der på en tomme? Har du altid undret dig over, hvor mange centimeter, der går på en tomme, og hvorfor der er nogen, der regner i tommer og... LÆS MERE »
Hvorfor Gaber Man

Hvorfor Gaber Man? Få Forklaringen Her

Alle mennesker – og dyr for den sags skyld – gaber. De fleste gør det tilmed flere gange i løbet af en dag. De typiske tidspunkter er om morgenen, når man lige... LÆS MERE »
Hvad Er Typetal

Hvad Er Typetal?

Matematik er noget der fylder utrolig meget i vores hverdag. Vi bruger det hele tiden, måske endda også når vi ikke lægger mærke til det. Det kan være når vi handler og... LÆS MERE »
Hvor Mange Maver Har En Ko

Hvor Mange Maver Har En Ko?

Der er mange typer af drøvtyggere, men de er alle sammen klovdyr. Der er ikke kun koen som går under den kategori. Der er, blandt andre, også dyr som giraffer, antiloper, geder... LÆS MERE »