gennemsnit

Hvordan regner man gennemsnit?

Hvordan regner man gennemsnit? Begrebet gennemsnit er meget udbredt på forskellige områder til at opsummere og forstå data. Det giver en repræsentativ værdi, der repræsenterer et sæt værdier. Ved at beregne gennemsnit... LÆS MERE »
udsagnsord

Hvad er udsagnsord?

Verber er fundamentale komponenter i sproget, der spiller en afgørende rolle i at formidle handlinger, tilstande og forhold mellem subjekter og objekter. Ved at forstå verber får vi evnen til at udtrykke... LÆS MERE »
indretning

Færre kvadratmeter i byerne stiller større krav til indretning

Mange mennesker flytter i dag til boliger med færre kvadratmeter, end de har været vant til. Det er især tilfældet i de større byer, hvor der er rift om boligerne, og hvor... LÆS MERE »
Karneval i Aalborg, tags: 30.000 - upload.wikimedia.org

Aalborg Karneval slår rekord med 30.000 deltagere

Den årlige kulturbegivenhed Aalborg Karneval oplevede en hidtil uset stigning i deltagerantal og et rekordstort antal deltagere i lørdags. Der var 30.000 karnevalsgæster i Kildeparken, hvilket oversteg det foregående års tal på... LÆS MERE »
Lidl in Lexington, South Carolina, tags: første tobaksfri butik - CC BY-SA

Lidl åbner sin første butik i Søndersø, den anden tobaksfri dagligvare i Danmark

Den anerkendte dagligvarekæde Lidl har for nylig åbnet sin første butik i Søndersø, hvilket gør den til den anden tobaksfri dagligvarebutik i Danmark. Beliggende på Toftekjær 6 har den nye butik overtaget... LÆS MERE »
Stock Photo, tags: vejarbejdere på motorvej e45 grund af - images.unsplash.com

Vejarbejdere holder op med at arbejde på motorvej E45 på grund af sikkerhedshensyn

Vejdirektoratet og vejarbejdere besluttede at træde ud af arbejdet på motorvej E45 uden for Aarhus på grund af farlige motorcykelkørere om natten. De rapporterede, at den centrale tramp, hvor arbejdet fandt sted,... LÆS MERE »
w, tags: højesteret - images.unsplash.com

Højesteret omstøder ophavsretskendelser om den lille havfrue-skulptur

Højesteret har omstødt kendelser fra to underretter, der fandt Berlingske skyldig i at krænke ophavsretten til den berømte Lille Havfrue-statue i Københavns havn. Berlingske, en af Danmarks største aviser, blev sagsøgt af... LÆS MERE »
Stock Photo, tags: kreative nummerpladedesigns står - upload.wikimedia.org

Kreative nummerpladedesigns står over for restriktioner i Danmark

Danske bilister har taget en ny trend til sig med at vælge unikke og opsigtsvækkende nummerplader, hvilket fører til en tilstrømning af iøjnefaldende designs som BEDSTE, GREVEN og JESUS, der ofte ses... LÆS MERE »
Stock Photo, tags: zalando og copenhagen fashion week visionary - images.unsplash.com

Zalando og Copenhagen Fashion Week offentliggør Zalando Visionary Award

Zalando og Copenhagen Fashion Week slår sig endnu engang sammen for at give positiv opmuntring til modebranchen, ifølge en nylig pressemeddelelse. Zalando, sponsoren for Copenhagen Fashion Week, har ændret formatet for sin... LÆS MERE »
Stock Photo, tags: nord - images.rawpixel.com

Danmark ophæver maritimt forbud i forbindelse med Nord Stream-rørledningslækage

Søfartsstyrelsen har besluttet at ophæve sejladsforbuddet i gaslækageområdet forårsaget af eksplosioner, der ramte Nord Stream-rørledningerne i september 2022. Myndighederne understregede dog, at restriktioner for aktiviteter som ankring, fiskeri og arbejde på havbunden... LÆS MERE »