Norlys CEO tavs om millionbonusser trods rekordoverskud

Video, tags: millionbonusser - Youtube

Det danske energi- og teleselskab Norlys har afvist at offentliggøre oplysninger om millionbonusser tildelt aktionærer efter selskabets overskud i 2021.

Flere danske energiselskaber er vidne til en lukrativ fase med milliarder af overskud for regnskabsåret 2022. Norlys nyder også godt af denne tendens, der har afsløret et resultat før skat på 4,2 mia. kr. for det foregående år, hvilket er en markant stigning i forhold til det overskud på ca. 500 mio.

Norlys Energy Trading, som Norlys har en ejerandel på 51 procent i, har spillet en afgørende rolle for virksomhedens succes. Det handler med elektricitet og gas på de nordiske og europæiske børser, hvor transportkapaciteten af disse energikilder er en nøglefaktor for dets betydelige overskud.

Forhøjet løn

Koncernens ottedobbelte overskud har ikke kun styrket dens økonomi, men har også haft en betydelig indvirkning på de ansatte, især dem i handelsselskabet. Sidste år fik de 168 handelsmedarbejdere i gennemsnit godt 2 millioner kroner i løn, hvilket er fordoblet i forhold til året før.

Koncernens imponerende ottedobbelte overskud havde ikke kun en positiv effekt på dens økonomi, men også dens ansatte. Et hundrede og otteogtres fik i gennemsnit godt 2 millioner kroner i løn sidste år, det dobbelte af det beløb, de fik året før.

Niels Duedahl, Norlys’ administrerende direktør, sagde, at selskabet startede året med et overskudsbudget på 100 millioner kroner, men sluttede med et overskud på 4 milliarder kroner.

I september måtte Norlys begrænse bonusser til nogle arbejdere for at forhindre store udbetalinger på grund af virksomhedens høje vækst.

Mens han forklarede grænsen, nævnte direktøren, at kun få ansatte var undtaget fra den. Han var dog ikke villig til at oplyse antallet af medarbejdere, der modtog bonusser uden grænser, eller det beløb, de modtog.

Norlys skal betale en milliard i rabatter

Duedahl erkendte, at nogle kunder kan være frustrerede over de store lønbonusser, der gives til medarbejderne, mens de kæmper for at betale høje elregninger.

For at være med til at reducere elpriserne til kunderne udbetalte Norlys sidste år 650 millioner kroner i rabat til aktionærerne og planlægger at udbetale 1 milliard kroner i år.

Duedahl sagde også, at investering i grøn energi er en bedre langsigtet løsning end blot at sænke priserne. Mens Duedahl diskuterede vigtigheden af kortsigtede rabatter, fastholdt han, at investering i sol- og vindenergi ville gavne kunderne i det lange løb.