9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Jacob Risgaard Formue – Så Meget Er Jacob Risgaard Værd i 2024

Jacob Risgaard Formue

Jacob Risgaard formue – så meget er Jacob Risgaard værd i 2022

I 2022 anslås Jacob Risgaards formue til at være over 155 mio. kr., som findes i hans personlige holdingselskab JR Holding ApS.

Jacob Risgaard Eriksen er en dansk iværksætter, der er medstifter af webshoppen og butikskæden ’Coolshop’. Han investerer i andre firmaer, hvilket blandt andet kan følges i ’Løvens Hule’ på DR, hvor han er én af de fem løver.

Læs mere her om Jacob Risgaards vej til at blive succesfuld iværksætter, hans privatliv og hans rolle som løve.

Jacob Risgaards liv

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Jacob Risgaard skulle blive en succesfuld iværksætter. Han er født d. 31. januar i 1977 i Frederikshavn i Nordjylland. Han er vokset op med en enlig mor i trange kår. Jacob Risgaard har også tilbragt nogle år på ungdomsinstitution.

Han var lidt af en ballademager som ung og beskriver sig selv som en rod. Som 17-årig blev han blandt andet smidt ud af HF i hjembyen Frederikshavn, da han under en kemitime om gasarter, valgte at tænde en cigaret. Eksplosionsfaren resulterede da også i, at han blev smidt ud af skolen.

Jacob Risgaard fik job i en fotobutik, hvor han begyndte at interessere sig for internetshopping. Allerede i 1996 begyndte han at importere DVD’er fra USA og sælge dem over nettet. Her på en lidt anden måde end vi kender det i dag. Det foregik over mail og uden ’læg i kurv’-funktion.

Jacob Risgaard og Coolshop

Med sin fremsynethed blev Jacob Risgaard opmærksom på mulighederne indenfor online shopping. I 2000 gik den dog ikke mere, da internetboblen brast, og Jacob Risgaard gik konkurs med en milliongæld. Han rejste sig dog mod alle odds. Blandt andet fordi han kunne se, at gælden ikke kunne betales med et almindeligt lønmodtagerjob. I 2005 lykkedes det at slå sig sammen med to brødre, der have købt domænet coolshop.dk.

Sammen udviklede de internetvirksomheden yderligere. Jacob Risgaards kerneområde blev marketing, og han blev ansigtet udadtil. Brødrene stod for købmandsskabet og sad i direktørstolen.

I dag sælger den 45-årige Jacob Risgaard ikke kun DVD’er, men også alt fra havemøbler til legetøj til børn.

Jacob Risgaard i ‘Løvens hule’

I 2020 overtog Jacob Risgaard stolen i ’Løvens hule’ på DR fra den tidligere Hummel-direktør Christian Stadil. Det betød at han for alvor kom på danskernes læber. Her har han lavet adskillige investeringer i programmet, der er den danske udgave af det britiske ’Dragon’s Den’ og det amerikanske ’Shark Tank’.

I de 3 sæsoner, hvor Jacob Risgaard har været løve, er han især blevet kendt for sin såkaldte ’bromance’ med den kontante løve, Jesper Buch.

Udover ’Løvens Hule’ optræder Jacob Risgaard også i programmet ’Løvens Hule – velkommen til virkeligheden’ på DR, hvor han sammen med de andre løver genbesøger nogle af deres investeringer. Især under Covid-19-pandemien skulle virksomhederne tænke anderledes. Her hjalp Jacob Risgaard iværksætterne med at omstille sig.

De andre investorer i Løvens hule tæller på nuværende tidspunkt

  • Jesper Buch
  • Mia Wagner
  • Jan Dal Lehrmann
  • Christian Arnstedt

Den nyeste sæson løb over danskernes skærme i starten af 2022.

Så meget har Jacob Risgaard investeret

I ’Løvens Hule’ er Jacob Risgaard én af de løver, der investerer allerflest penge i de håbefulde iværksættere. I alt har Jacob Risgaard investeret i 13 investeringer og brugt 8.8 mio. kr.

Jacob Risgaards bolig

Jacob Risgaard kan boltre sig på næsten 500 kvm. Han bor i en villa i Frederikshavn med egen sandstrand og udsigt over Kattegat.

Jacob Risgaards familie

Privat danner Jacob Risgaard par med Rikke Bielefeldt, der er tre år ældre end ham. Sammen har de et par tvillingedøtre Isabella og Josefine.

Hvor mange penge har Jacob Risgaard

Det anslås, at Jacob Risgaard er god for 155 mio. kr., der er placeret i holdingselskabet JR Holding ApS.

En del af Jacob Risgaards formue er bygget på den danske milliardær og Bestseller-ejer Andreas Holch Povlsens indtræden i Entertainment Trading A/S, der også indeholder Coolshop. Udover dette giver Jacob Risgaard også coronakrisen skylden for den store indtjening.

Her udtaler han, at onlinesalg har været ualmindeligt populært, da alle skulle holde sig hjemme. Coolshops fokus på nethandel har det derfor medført et endnu større millionbeløb.

Jacob Risgaard og velgørenhed

Det ligger Jacob Risgaard på sinde at give til velgørenhed. Blandt andet har han stiftet fonden CoolUnite, der hjælper udsatte børn. Et af Jacob Risgaards ønsker er at etablere et børnehospice i Nordjylland, så børnene har mulighed for at dø med værdighed.

Alle honorarer fra de foredrag, som Jacob Risgaard afholder, går til fonden.