Hvilket Er Verdens Mindste Land?

Verdens Mindste Land

Synes du geografi og lande er spændende? Så har du helt sikkert ofte undret dig over, hvilket land er verdens mindste land, og hvilket land er verdens største land. Det kommer faktisk an på, hvordan man definerer ‘mindst’ og ‘størst’ – er det areal eller befolkning? Her kan du læse med og blive klogere på disse områder.

Hvilket Er Verdens Mindste Land?Verdens mindste land

Verdens mindste land er Vatikanstaten. Det er den faktisk i begge kategorier. Verdens mindste land har et areal på kun 0,44 kvadratmeter. Befolkningstallet i Vatikanstaten ligger på cirka 1000 mennesker.

Vatikanstaten ligger i midten af rom. Landet er styret af den katolske pave, hvilket betyder, at det er en kirkestat. Det betyder også, at alle 1000 indbyggere er katolikker.

Selvom det teknisk set er verdens mindste land, er det altså ikke et traditionelt land. Det består primært af et museum og regeringsbygninger, samt selvfølgelig pavens eget palads og den famøse Sankt Peters Kirke.

Når man besøger Vatikanstaten, er det altså ofte, når man alligevel er i Rom eller Italien. Der er nemlig ikke så meget at opleve. Det er dog et fint sted at gå forbi, når man alligevel nyder Rom og de italienske seværdigheder som Colosseum og Forum Romanum.

Verdens største land

Når man kender verdens mindste land, skal man selvfølgelig også kende verdens største land. I modsætning til verdens mindste land varierer verdens største land afhængig af, om man kigger på areal eller indbyggertal.

Map of Russia Vector Illustration

Areal

Verdens største land arealmæssigt er Rusland. Rusland er kæmpestort. Det er et land fyldt med rigtig mange kulturer. Landet er faktisk så stort, at der er 11 forskellige tidszoner. Ruslands hovedstad er Moskva. Moskva ligger mod Europa, og hvis man tager til Moskva, vil man godt kunne se den europæiske kultur og indflydelse lidt.

Tager man i stedet til den anden ende af landet, kan man se Vladivostok, som ligger utrolig tæt på Japan. Hvis man vil besøge Rusland, bør man besøge nogle forskellige byer, så man virkelig kan se, hvor multikulturelt Rusland i virkeligheden er. Mange vælger for eksempel at tage turen i tog gennem hele Rusland via Den Transsibiriske Jernbane.

Indbyggertal

Hvilket Er Verdens Mindste Land?I Kina bor der godt og vel 1,44 milliarder mennesker, og Kina er dermed verdens største land indbyggermæssigt. Faktisk bor næsten 20% af verdens befolkning i Kina.

Der er rigtig mange ting at se i Kina. Mange vælger at tage til hovedstaden Beijing. Her kan man besøge forskellige markeder og prøve ægte kinesisk mad. I selve Beijing er der nogle seværdigheder, man bare skal se. Det er for eksempel Den Forbudte By. Den Forbudte By plejede at være et kejserligt palads. Foran byen kan man se Den Himmelske Fredsplads. Det er utroligt stort og smukt.

Hvis man vil ud på en dagstur, ligger Den Kinesiske Mur i køreafstand. Hvis man er i Kina, bør man helt klart se Den Kinesiske Mur. Det er et helt fantastisk syn. Man kan sagtens få en hel dag til at gå ved at besøge og udforske Den Kinesiske Mur.