Undersøgelser viser, at chokolade er populær til mors dags gave blandt danskerne

Stock Photo, tags: chokolade til mors - images.pexels.com

På søndag forventes danskerne at fejre mors dag på en sød måde — ved at forære chokolade til deres mødre. En undersøgelse fra Dansk Erhverv viste, at 14 procent af danskerne planlægger at købe chokolade, med størst sandsynlighed blandt personer i alderen 18-39 år.

Undersøgelsen afslører endvidere, at 75 procent af dem, der forventer at købe chokolade til mors dag, vil bruge mellem 0-299 kroner, mens 64 procent forventer at bruge mellem 100-399 kroner.

På trods af den glæde, som chokolade bringer, fungerer Mors dag også som en påmindelse om Danmarks omdiskuterede chokoladeafgift.

Lotte Engbæk, branchedirektør for Handel i Dansk Erhverv, kommenterede afgiften og sagde, at “Det er en byrdefuld og administrativt bøvlet afgift, der økonomiske rammer de danske bagere, konditorer og chokoladeproducenter, så hvis den blev fjernet, ville dagene. være markant bedre for virksomhederne.”

Engbæk fastholder, at forbrugerne ville have gavn af at fjerne den mere end 100 år gamle afgift, da chokoladekvaliteten lider under de høje omkostninger, som også er sundhedsskadelige.

Mens chokolade er en populær gave ved særlige lejligheder, viste undersøgelsen, at 75 procent af danskerne foretrækker at give blomster for at gøre andre glade.

Kun 45 procent af danskerne køber chokolade for at fejre sådanne lejligheder, med jul og påske som undtagelser.

Nordisk Film Biografer giver rabat på alle film

I mellemtiden tilbyder Nordisk Film Biografer en unik måde at fejre Mors Dag på i år.

I stedet for den traditionelle buket eller chokolade giver biografkæden en heldagsrabat på 80 kr. på alle film. Tilbuddet gælder alle biografer i kæden, og kunderne skal ikke have deres mødre med for at få rabatten.

Tilbuddet er åbent for alle, der har lyst til at fejre lejligheden med en god filmoplevelse, hvad enten det er med deres far, mor, kæreste, løbepartner, bror eller nogen anden. Biografer fem steder i København, herunder Falkoner Bio, Field’s, Imperial, Palads og Dagmar Teatret, vil tilbyde denne rabat.