Sådan kan du uddanne dig gratis på internettet

Gør du dig tanker om at videreuddanne dig, eller ønsker du helt at skifte boldgade og tage en helt anden slags uddannelse, end den du allerede har, så er der mange muligheder online. Før i tiden var fjernundervisning ikke særlig udbredt, men i takt med den teknologiske udvikling, er der kommet et boom i antallet af uddannelser, som kan gennemføres online.

Typer af online uddannelser

Drømmer du om at tage en uddannelse online, så er det flere steder muligt at tage universitetsuddannelser eller professionsbachelor online. Man kan læse til pædagog, sygeplejerske og skolelærer online, ligesom man også kan læse business-fag. En del af uddannelserne er tilmed SU-berettiget. Det betyder, at du deltager gratis på uddannelsen og få SU, ligesom hvis du mødte fysisk op på uddannelsesstedet. Der er et stigende antal universiteter verden over, som udbyder gratis kurser på Cousera, som er en international platform, hvor du kan tage kurser inden for alle mulige emneområder. En del af kurserne er gratis, og når du har gennemført det, kan du få et certifikat. Det kan være en god måde at opkvalificere sig i konkurrencen om at få et mere spændende job. Du kan gå ind på deres hjemmeside Cousera.org og kigge på de mange kursustilbud. Det er lige så spændende og alsidigt som de nyheder, du finder hos nyhedstjenesten Netstjernen.dk dagligt.

Fordele ved online uddannelser

Er der tale om en længerevarende uddannelse, så får du en pensumplan, du skal følge, men derudover kan du selv på fleksibel vis tilrettelægge din hverdag, når du studerer hjemme. Det kræver blot, at du har en computer og en internetforbindelse. Du kan tage eksamen online eller ved fysisk fremmøde. Har du børn eller familie, som du skal tage dig af, så er det en fordel med et studie, som er fleksibelt, og hvor du ikke skal møde ind på uddannelsesinstitutionen på bestemte tidspunkter.

Til kortere kurser får du også en oversigtsplan, så du kan se, hvad kurset indeholder. Så kan du tage kurset online i dit eget tempo og gennemføre det. For dig, som har fast arbejde, er det en fordel, at du fx kan sidde om aftenen og deltage i kurset i stedet for at skulle deltage i dagtimerne.

Vigtigt med motivation

Det er vigtigt, at du føler dig motiveret til at gennemføre kurset. Det kræver nemlig nogen selvdisciplin at gøre det, så du skal ville det. Men sådan er det jo i mange af livets sammenhænge, at man skal ville noget bestemt og arbejde for at nå i mål. Men det er først og fremmest tilfredsstillende at tilegne sig nye færdigheder og blive inspireret til at gøre tingene på en ny måde i et fag, man allerede kender og brænder for. Er det en helt ny uddannelse for dig, så gælder det bare om at suge til sig og lære så meget som muligt. Men vi anbefaler, at du kigger i det store udvalg af både indenlandske og udenlandske kurser, såfremt du gerne vil lære noget nyt gratis online, for der er helt bestemt mange muligheder.

Flere artikler, der kunne interessere dig...