Rødbyhavn er vært for Femern Bælt-dage 2023 i juni

Stock Photo, tags: rødbyhavn er femern bælt-dage - pbs.twimg.com

De kommende Femern Bælt-dage i Rødbyhavn byder på en ekspansiv dansk-tysk folkefest den 11. juni, efterfulgt af en konference skræddersyet til erhvervsledere og beslutningstagere mandag den 12. juni.

Femern Bælt Days er en årlig begivenhed, der bringer interessenter fra forskellige sektorer sammen for at diskutere og fremme grænseoverskridende samarbejde og regional udvikling.

Arrangementet blev afholdt første gang i 2012 og er siden blevet en vigtig platform for dialog og samarbejde mellem politikere, erhvervsledere, akademikere og civilsamfundsorganisationer.

Femern Bælt-dagene har til formål at fremme det økonomiske og kulturelle potentiale i Femern Bælt-regionen og at styrke samarbejdet mellem Danmark og Tyskland.

“Jeg glæder mig over, at vi for første gang kan byde velkommen til en dansk-tysk folkefest i Rødbyhavn, som en del af Femern Bælt-dagene. Vi skal til at forberede os på en tid, hvor grænsen over Femern Bælt bliver landfast,” siger Christian Wedell-Neergaard, formand for Udvalget for Regional Udvikling, Uddannelse, Offentlig Transport og Internationalt Samarbejde i Region Sjælland.

Arrangementet byder på en række aktiviteter, herunder workshops, seminarer, udstillinger og kulturelle begivenheder. Diskussionsemnerne spænder fra infrastruktur og transport til energi og bæredygtighed, fra turisme og kultur til uddannelse og innovation.

Det giver også muligheder for netværk og matchmaking mellem virksomheder og organisationer fra begge sider af Femern Bælt.

Femern Bælt-dagene er arrangeret af et konsortium af interessenter fra Danmark og Tyskland, herunder den tyske delstat Slesvig-Holsten, det danske udenrigsministerium, det tysk-danske handelskammer og programmet Interreg Østersøregionen.

Der vil være forskellige aktiviteter, som folk kan nyde

På arrangementets første dag vil der være en bred vifte af aktiviteter i form af dansk-tysk samskabelseskunst, debatter, stande og udstillinger med udgangspunkt i dansk-tyske relationer.

Danmarks og Tysklands erhvervsskoler går sammen om at lave en dansk-tysk kagekonkurrence.

Konkurrencen bliver bedømt af den tyske bagekonkurrencevært Enie van de Meiklokjes og den danske bagekonkurrencedommer Markus Grigo.

Besøgende kan også forvente at se en paneldebat, der består af en dansk-tysk kulturambassadør. Fokus i denne debat vil lægge vægt på danske og tyske relationer.

“Vi er glade for vores i forvejen gode samarbejde med Tyskland, men der er ingen tvivl om, at det udvidede og tættere samarbejde på tværs af Femern Bælt får en kæmpe økonomisk, mental og kulturel betydning for Lolland og området omkring,” sagde Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune.

I forventning om et fremmøde på op til 10.000 besøgende, har festivalen til formål at fremme sprogkundskaber på tværs af grænsen ved at inkorporere en blanding af dansk og tysk i løbet af dagen.