Marlow Ingredienser og Tempty Food udvikler mykoproteinbaseret mad

i, tags: marlow tempty food - st3.depositphotos.com

UK-baserede Marlow Ingredients har indgået partnerskab med den danske start-up Tempty Food om at udvikle fødevarer baseret på mycoprotein. Produkterne vil være egnede til at indtage til den proteinrige plantebaserede kost.

Joint venturet gjorde Tempty Food til den første danske virksomhed, der lancerede fødevarer med Marlows mykoprotein. Mykoproteinet er blevet brugt i Marlows berømte produkt Quorn, som bliver et alternativ til mærkevarekød.

Marlows strategi- og marketingchef Tom Lindley udtrykte sin åbenhed ved at acceptere Tempty Food for at udvikle nye mycoprotein-produkter.

“Vi er glade for, at Tempty Foods er den første af, hvad vi tror vil være mange fødevare- og drikkevareproducenter, der anerkender det enorme potentiale i vores mykoprotein og dets mange bæredygtige og ernæringsmæssige fordele,” sagde Lindley.

Mycoprotein er rapporteret at have naturligt højt proteinindhold, aminosyrer, lavt mættet fedt, vitaminer og mineraler. Disse næringsstoffer er perfekte til en proteinrig plantebaseret kost. Dyrkning af dette protein hjælper også med at reducere emissioner, arealanvendelse og vandforbrug.

Lindley delte, at mycoprotein har potentialet til at tjene som en levedygtig og miljøvenlig mulighed for regelmæssigt diætforbrug. Han udtrykte Marlows forpligtelse til at støtte lignende producenter i at bruge mycoprotein.

Deres mål er at lette den udbredte indførelse af bæredygtige spisemetoder på verdensplan, og opmuntre enkeltpersoner til at bidrage til at håndtere klimaændringer.

Bæredygtige og konkurrencedygtige produkter

Tempty Food CEO og medstifter Martina Lokajova mente, at satsningen ville give virksomheden mulighed for at skabe alternative fødevarer af høj kvalitet med fokus på ernæring og smag.

“Introduktionen af Marlow mycoprotein i vores produkter vil give os en bæredygtig og konkurrencemæssig fordel.

“Det vil også give os mulighed for at fortsætte med at skabe næste generations alternativer, der fokuserer på nøgleværdierne smag og ernæring i stedet for at efterligne kød,” sagde Lokajova.

Tidligere har Tempty Food skabt flere produkter i den danske foodservicesektor. Samarbejdet med Marlow vil hjælpe det med at vokse ved at udvide forretningen til mange kanaler og markeder.

På Marlows side vil partnerskabet støtte det i at nå dets primære mål om at opretholde fødevarebæredygtighed. Det vil blive en emissionsneutral forretning i 2030 og servere otte milliarder måltider af mykoprotein-baseret mad.