Linde Gas dropper den grønne energiproduktionsplan på Ensted Havn

Video, tags: linde gas på - Youtube

Efter at have dedikeret mere end to års indsats har Linde Gas besluttet at aflyse sit ambitiøse Power-to-X anlægsprojekt til produktion af grøn energi på Aabenraa Havn.

Power-to-X-teknologien byder på adskillige fordele, herunder udnyttelse af vedvarende energi fra vindmøller og solceller til at generere brændstoffer og kemikalier (X), der kan erstatte fossilbaserede produkter i forskellige sektorer. PtX giver også mulighed for at arbejde effektivt for at nå klimamålene.

I første omgang sikrede Linde Gas sig et betydeligt 180.000 kvadratmeter stort areal på Aabenraa Havn, hvor man havde til hensigt at etablere et PtX-anlæg. Efter grundige undersøgelser har det tyske selskab dog besluttet ikke at gå videre med sine planer.

Selvom denne beslutning ikke forventes at få umiddelbare konsekvenser for området, udelukker den ikke muligheden for, at lignende projekter kan gennemføres i fremtiden. Alligevel understregede Aabenraa Havn havnedirektør Henrik Thykjær behovet for at overveje vejen frem i lyset af denne aflysning nøje.

Selvom virksomheden officielt har trukket sine planer for det storstilede PtX-projekt tilbage, fastholder Thykjær et optimistisk syn på fremtiden for de nye havneområder ved Ensted.

Verdens førende industrigasselskab

Linde Gas er en global leverandør af industrigasser og relaterede produkter og tjenester. Virksomheden blev grundlagt i 1879 i Tyskland og er siden vokset til et af de største industrigasselskaber i verden. Linde Gas opererer i over 100 lande og har over 600 produktionsfaciliteter.

Virksomheden leverer en bred vifte af industrigasser, herunder oxygen, nitrogen, argon, helium og brint, samt specialgasser og gasblandinger. Disse gasser bruges i forskellige industrier, herunder sundhedspleje, fremstilling, mad og drikkevarer og elektronik.

Udover gasser leverer Linde Gas relaterede produkter og tjenester, såsom gasudstyr, rørledningsinstallationer og ingeniørtjenester. Virksomheden tilbyder også gasstyringstjenester for at hjælpe kunder med at optimere deres gasforbrug og reducere omkostningerne.

Linde Gas er en del af The Linde Group med over 80.000 ansatte på verdensplan og en omsætning på over 28 milliarder euro i 2020.