Hvor Mange Centimeter Går Der På En Tomme?

Hvor Mange Centimeter Gaar Der Paa en Tomme

Hvor mange centimeter går der på en tomme?

Har du altid undret dig over, hvor mange centimeter, der går på en tomme, og hvorfor der er nogen, der regner i tommer og ikke i centimeter, som vi gør herhjemme i Danmark? Så kan du lære meget mere om emnet her og få svar på spørgsmålet “hvor mange centimeter gaar der paa en tomme?”

Sådan udregner du fra centimeter til tommer

Når det kommer til at udregne fra centimeter til tommer, er det ikke så svært, men det er heller ikke så let, hvis du skal gøre det i hovedet. 1 tomme er nemlig 2,54 centimeter, så det er lidt over to en halv gange så meget. Hvis du er okay med at regne i cirka tal, så kan du jo sige, at det er cirka to en halv gange så meget i centimeter, som det er i tommer. Hvis du er glad for, at tingene er meget præcise, så kan du altid regne det præcis ud.

Så hvis du har målet i tommer, og gerne vil have det over i centimeter, så kan du bare gange med 2,54. Det kan du nemt gøre ved hjælp af din lommeregner, eller hvis du er super skarp til at regne med decimaler, så kan du regne det ud i hovedet. Der findes også mange hjemmesider, som kan konvertere mål for dig, så du bare kan skrive det antal tommer du gerne vil konvertere til centimeter, så gør den det for dig. Du kan naturligvis også finde alle mulige andre måleenheder og konvertere dem til centimeter, hvis du har lyst til eller brug for det.

Her stammer tommer fra

Tommen har været internationalt accepteret som måleenhed siden 1959, og bliver primært brugt i USA og England som måleenhed. Det stammer egentlig fra en tid, hvor folk brugte deres tommelfinger som målestok, og derfor hedder det også en tomme. En tomme burde svare til cirka bredden af din tommelfinger, men er helt præcis i dag 2,54 cm som måleenhed. Vi har også haft en dansk tomme på et tidspunkt, som på daværende tidspunkt var 2,62 cm, men det var altså indtil vi gik over til at bruge centimeter i stedet for.

I Danmark skal du egentlig kun bruge tommer, når du tænker i fjernsyn. Det er en af de eneste områder, hvor vi stadig bruger tommen, og det er altså de 2,54 cm, vi bruger. Når du hører eller læser ordet “tommer”, så tænker du også helt sikkert på fjernsynsskærme eller computerskærme og deres størrelser. Når du skal vælge en ny skærm, enten som fjernsyn eller til din computer, så skal du vælge størrelse i tommer. Så du har måske allerede en cirka idé om, hvor mange tommer 42 er, fordi du måske har set et 42 tommer fjernsyn. Det er altid en god måde at tænke på, fordi det kan give dig en idé om, hvor mange tommer noget er.

Flere artikler, der kunne interessere dig...