Hvilken Er Verdens Længste Slange?

Verdens Længste Slange

Når det kommer til slanger, findes der mange forskellige racer. De findes over hele verden, i mange forskellige terræn med forskellige levevilkår. Det at finde verdens største slange lyder noget nemmere end det faktisk er. Der er mange slanger, som der ikke findes nogle rekorder på. Dette betyder at der altid er en chance for at en større slange lever ude i verdenen, som vi ikke kender til. Dette kan derfor gøre det svært at fastslå præcis hvilken slange der holder rekorden, som verdens længste slange.

Verdens længste slange

Titlen af verdens længste slange tilhører en Netpython (Phyton reticulatus). Netpythoner kan i sjældne tilfælde blive helt op til 10 meter lange. Hvilket var situationen ved verdens længste slange. Denne slange var skudt på Sulawesi i Indonesien i 1912. Denne slange målte næsten 10 meter.

Netpythoner bliver generelt 7 meter lange, hvilket gør at de normalt ikke når op til anakondaens størrelse. Dog er Netpythonen stadig kendt som verdens længste slange racer, grundet det at de har muligheden for at blive noget længere, også selvom dette kun er i sjældne tilfælde.

Verdens største slange

Mange kender til anakondaen (Enunectes murinus). Den er ofte refereret til som verdens største slange. En anakonda kan komme op på en vægt af 200 kg, og blive mere end 8 meter lang. Med disse informationer, er det nemt at forstå, hvorfor mange også kalder den verdens længste slange. Dette vil dog være ukorrekt.

Anakondaen har verdensrekorden, når det kommer til vægt, dog kan man ikke kalde den, den længste. Den største anakonda, som der er rekord på, var en hun anakonda, som blev skudt i Brasilien i 1960. Denne slange målte 8,45 meter i længden, og 1,11 meter i omkreds, og havde den gode vægt på 227 kg.

Verdens ældste slange

Når det kommer til verdens ældste slange, så er det en helt anden race der har rekorden. Denne titel falder nemlig til en kvælerslange ved navn Skipper Skræk. Denne slange tilhørte racen Kongeboa (Boa constrictor). Skipper var ved hans død i Philadelphia Zoo, USA, 40 år og 3 måneder. Hvilket gjorde at denne slange blev verdens ældste slange, som man kender til.

Kongeboaen bliver op til 4 meter lang, men lever generelt, i fange skab, 20 til 30 år. Hvilket gør at denne race falder blandt de ældste slangeracer. Men dette betyder også at slangen Skipper Skræk, var en sjælden situation, og dette sker ikke ofte.

Verdens giftigste slange

Slanger er kendt for at være meget giftige, selvom det langt fra er alle slange, som har muligheden for at udlede gift. Lige nu tilfalder titlen verdens giftigste slange Indlandstaipanen (Oxyuranus microlepidotus). Denne slange lever kun i de tørre og golde områder af det centrale og østlige Australien. Indlandstaipanen er langt fra den største og mest iøjnefaldende slange, men dette betyder dog ikke meget, da den er verdens giftigste slange. Det siges at ét bid fra denne slange er nok til at slå mere end 100 mennesker ihjel. Dette gør, at denne også er blandt de mest farlige slangeracer.