9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Hvad Spiser Et Pindsvin?

Had Spiser Pindsvin

Danmark har et forholdsvis begrænset dyreliv sammenlignet med flere andre lande. Her er ikke rigtig nogle farlige dyr, og de dyr, vi har, er alle sammen forholdsvis små og ufarlige. Et eksempel på sådan et dyr er det søde lille pindsvin, som findes overalt i Danmark, som endelig er på vej ud af sit vinterhi. Hvad er værd at vide om det lille dyr? Hvad spiser pindsvin for eksempel?

Pindsvinet er et rovdyr og kan fodres i begrænsede mængder

Hvad spiser pindsvin? Teknisk set er pindsvinet et rovdyr, selvom det lyder voldsomt for så lille et dyr. Men vores lille stikkende ven spiser alle mulige slags lækre kryb, og den er blandt andet glad for biller, edderkopper, regnorme, snegle og larver, samt lignende små dyr, man finder over alt i naturen. Dog kan pindsvinet også godt lide fugleæg, ådsler, nedfalden frugt og også mindre krybdyr og frøer. Pindsvinet har dermed en lidt blandet kost, som den nemt kan finde i den danske natur.

Hvis du har et pindsvin i haven, som du gerne vil give en snack, kan du evt. sætte lidt tørt kattemad ud til den samt en skål vand, hvis den bliver tørstig. Du skal ikke give den for mange kattepiller, og slet ikke dåsemad eller mælk, da det kan gøre den syg. Generelt har pindsvinet bedst af det, den kan finde i den fri natur. Nu behøver du ikke længere at spørger dig selv “hvad spiser pindsvin?”

Pindsvinet i Danmark

Pindsvinet er en af Danmarks mange pattedyr. Dog er det også et helt unikt dyr med sine mange pigge, der dækker det meste af kroppen ovenpå dyret, som er helt karakteristisk og gør det nemt at genkende pindsvinet. Derudover er pindsvinet også et af de dyr, der går i hi hele vinterhalvåret. I denne periode slår hjertet langsommere og kropstemperaturen sænkes for at bruge så lidt energi som muligt.

Det er på denne tid af året, at pindsvinet så småt kommer ud af sit hi, så du kan begynde at møde den i naturen og i haven igen. Hvis du møder et pindsvin, kan man hurtigt komme til at tænke på spørgsmål som hvad spiser pindsvinet, hvad kan du gøre for det og lignende spørgsmål. Det kan du heldigvis få svar på her!

Hvad skal du gøre, hvis du ser et pindsvin?

Hvis du ser et pindsvin, skal du bare lade det være i fred, medmindre det ser skadet ud. Pindsvinene klarer sig fint alene, men det er selvfølgelig altid hyggeligt med et pindsvinebo i haven, hvor du kan have et boende. Som sagt kan du godt have vand og en lille smule tør kattemad stående, men derudover behøver pindsvinet ikke meget mere.

Pas på vores små, stikkende venner

Pindsvinet er kært at se på, men man skal selvfølgelig undgå at skræmme eller røre ved det. Ser du et pindsvin, der er kommet til skade, kan du ringe efter hjælp, da der findes flere organisationer, der gerne tager sig af pindsvin. Nu har du svar på de fleste spørgsmål, lige fra hvad spiser pindsvin til hvad du kan gøre for dem.