Hvad Er Mandela Effekten

Mandela Effekten

Har du nogle gange været helt overbevist om, at en tegnefilmsfigur så ud på en bestemt måde og fået denne overbevisning knust af at se et billede af den givne tegnefilmsfigur? Så er du ikke alene. Dette fænomen er netop det, der betegnes som mandela effekten.

Den beskrives som et fænomen, der får os til at stille spørgsmål ved selv de mest almindelige minder fra fortiden. At huske noget, der ikke passer til det, der faktisk skete.

Men det, der gør mandela effekten så interessant, er, at du ikke er alene om at huske forkert. En bred vifte af mennesker mindes typisk tegnefilmsfigurer, navne på morgenmad eller andre produkter og så videre forkert – og dermed bliver det en falsk fælles overbevisning, som kun historiske fakta egentligt modbeviser.

Her nedenfor kommer vi til at gennemgår en række forskellige eksempler på mandela effekten – og så kan du jo selv overveje, hvordan du mindes det.

Hvor kommer navnet fra?

Det første eksempel er lidt anderledes end de andre. Som du måske har bemærket, så er Mandela effekten nemlig opkaldt efter den tidligere Sydafrikanske præsident, der kæmpede imod apartheidaktivisterne – Nelson Mandela. Og det er ikke helt tilfældigt.

Nelson Mandela døde i 2013 – altså for kun 9 år siden. Hvis det virker lidt bizart på dig, så skyldes det garanteret, at der er utroligt mange mennesker, der har stærke minder om, at han døde i fængslet i 1980’erne. Og det er netop denne indbildning, der har startet effekten – efterfølgende er der kommet mange til siden, og dem skal vi kigge nærmere på her.

Havde Peter Pedal en hale?

Aber har som regel en hale, som du bruger, når de skal klatre rundt i træerne. Da Peter Pedal er en abe, så havde han måske også en? Sådan husker mange det i hvert fald, men det er faktisk slet ikke tilfældet. Du kan selv finde et billede af ham, hvis ikke du tror på det.

Monopoly manden og hans Monokel

Monopoly var et fantastisk spil, som mange har brugt utallige timer på at sidde og konkurrerer i til spilaftenerne. Og derfor burde der ikke være nogen tvivl om manden, der er forbilledet for det hele. Monopoly manden, der løber med den ene hånd på hatten, en pengesæk i den anden og en monokel for øjet. Bortset fra, at monoklen aldrig har været der.

Pikachus hale – hvad farve havde den?

Der er ingen tvivl om, at den kendte pokemon figur er gul. Men hvad farve var spidsen på dens hale? Mange mener, at den ligner ørene – gul ind mod kroppen med sorte spidser. Men faktisk er det slet ikke sådan, det hænger sammen. I stedet var halve brun ind mod kroppen, mens resten af den var gul.

Flere artikler, der kunne interessere dig...