Hvad er de mest populære sportsgrene at spille på?

mest populære sportsgrene

Sportsvæddemål har gennemgået gevaldige ændringer, siden man i gamle dage blot måtte nøjes med en tipskupon og 13 kampe fra den danske eller engelske fodboldrække. Efter det danske spillemonopols brud er der dukket en hel del nye udbydere op på markedet, og det hele foregår nu via online betting på internettet. Der findes i dag et hav af sportsgrene og begivenheder at spille på, som rækker langt ud over de klassiske danske og engelske fodboldkampe. I denne artikel ser vi på det store spiludbud og kaster et særligt blik på de allermest mest populære sportsgrene inden for sportsvæddemål. 

Fodbold er og bliver spillernes foretrukne sportsgren

 Det hele startede med sportsvæddemål på fodbold helt tilbage i 1948, da Dansk Tipstjeneste (nu Danske Spil) blev oprettet. Og selvom spillemarkedet i dag byder ind med væddemålsudbud på stort set alle tænkelige sportsgrene, så er fodbold betting stadig det absolut mest foretrukne spilområde for danske såvel som udenlandske tippere.

 Men hvor man tidligere kun kunne spille på de bedste rækker i de store ligaer, så kan man i dag vælge frit mellem stort set alle tænkelige ligaer. Lige fra diverse sydamerikanske fodboldligaer, til ligaer i Kina, Australien, Island, Færøerne og mange andre. Der er naturligvis også et væld af oddsmarkeder på de helt store ligaer som Serie A, La Primera, Bundesligaen, Premier League og Ligue 1 samt de store europæiske turneringer som Champions League og Europa League samt EM- og VM-slutrunder. 

Tennis er blevet et kæmpe marked i sportsbetting 

Tennis var ikke tidligere så populært inden for sportsvæddemål, men det er det siden hen blevet. Inden for de seneste 10-15 år er tennis vokset sig stort. Det skyldes ikke mindst, at man i dag kan spille live betting på kampene, mens de er i gang. Det er en ekstrem dynamisk sportsgren, hvor der reelt sker noget ved hver serv. I dag kan man spille live på stort set alle større og mindre tennisturneringer verden over i både kvindernes WTA og mændenes ATP. Det gode ved tennis er, at det spilles over hele verden i forskellige tidszoner. Der er derfor stort set altid en turnering i gang et eller andet sted i verden, uanset hvornår på dagen man tjekker ind hos sin bookmaker. 

Dansk og amerikansk basketball hitter hos de danske spillere 

Basketball er en af de sportsgrene, som også vokser i popularitet blandt spillerne i sportsbetting. Også den danske liga, som ellers ikke har fået meget mediebevågenhed og opmærksomhed gennem årene. I takt med at mange af de danske basketball-hold, som for eksempel Bakken Bears, har fået større budgetter, og man har imiteret dele af den amerikanske basketballkultur, er dansk basketball blevet klart mere populært. Det smitter også af på sportsbetting, hvor sportsgrenen nu fylder mere og mere. Udover den danske liga er det naturligvis også den amerikanske NBA, som har fået den helt store opmærksomhed. 

Danske bettere elsker håndbold

Danmark opfandt efter sigende håndbold, og det er måske derfor, at denne indendørs sportsgren stadig har så godt fat i den brede befolkning. Der dyrkes håndbold overalt i de danske storbyer og landsbyer. Det er stadig en populær fritidssport for mange børn og unge, og det er ligeledes en sportsgren, hvor vi som nation høster flotte medaljer år efter år. Populariteten smitter naturligvis også af på sportsbetting-fronten. For mange danskere holder ikke blot af at spille håndbold, for de kan også godt lide at spille håndbold. Der udbydes i dag oddsmarkeder på alt lige fra den bedste danske herre- og damerække og hele vejen ned til de nedre divisioner. 

Interessen for amerikansk fodbold vokser støt 

For ikke så længe siden var amerikansk fodbold en fjern og ukendt sportsgren for de fleste danskere. Men i dag er sportsgrenen blevet en fast del af mange danskeres sportsprogram. Siden vi herhjemme begyndte at transmittere den store amerikanske fodboldfinale, også kaldet Super Bowl, har sportsgrenen vundet mere og mere indpas. Der er idag flere danskere som dyrker sportsgrenen herhjemme, og der er ligeledes flere der fordyber sig i den amerikanske NFL-liga med henblik på både underholdning og betting. 

Esport er det nye sort 

Et af de seneste skud på stammen i sportsbetting-øjemed er esport. Der er som sådan ikke rigtigt tale om en sportsgren, selvom den flere steder kategoriseres som sådan. Esport er et begreb, der dækker over sportsbetting på computerspil. I dag afholdes der kæmpestore turneringer for professionelle hold inden for kendte spil som Dota 2, League of Legends og Counterstrike. Turneringerne live-transmitteres og har sågar ofte også flere tusinde tilskuere på lægterne. Populariteten er naturligvis også nået til sportsbetting-universet, hvor sportsgrenen i dag nyder stor popularitet.