9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Fem Sjove Fakta Om Espresso

Fem sjove fakta om espresso

Fem sjove fakta om espressoDanskerne er vilde med at hygge med en varm, god kop kaffe. Faktisk er danskerne et af de mest kaffedrikkende lande i verdenen. Ifølge en YouGov-undersøgelse drikker helt op til 67 procent af danskerne kaffe dag ud og dag ind. Derfor er der sikkert mange danskere, som har interesse i at lære mere om en af de mest populære kaffedrikke: espresso. Du kan finde fem sjove fakta om espresso nedenfor.

Espresso er både en drik og en proces

Espresso dækker både over en drik samt den bryggeproces, som anvendes til at skabe den drink. Når du benytter en fuldautomatiske espressomaskine lægges der et højt tryk med vand, der er tæt på kogetemperaturen og det tvinges gennem kompakte malede kaffebønner, så smagen leveres i nærmest et “shot” af væske.

Espresso har italienske rødder

Historien om espresso går helt tilbage til 1884, da italieneren Angelo Moriondo skabte den første espressomaskine. Men det var Luigi Bezzera, som finpudsede processen og lagde patent på adskillige fremskridt inden for epresso i 1901.

Der er 42 kaffebønner i en espresso

Det kan naturligvis variere, men generelt siges det, at der bruges omkring 42 kaffebønner til at skabe et shot med espresso. Det vil sige, at den smagfulde oplevelse bliver presset ud af 42 malede kaffebønner. Det giver dig også en god ide, hvis du laver espresso derhjemme.

Espresso har en højere fedtprocent

Der er en enorm forskel på fedtprocent i filterkaffe og et shot med espresso. Det siges, at der er omkring 2,5 % fedt i et shot med espresso, mens der er omtrent 0,6 procent fedt i filterkaffe. Men det behøver ikke nødvendigvis at være dårligt. Der er nemlig tale om fedt, som kommer fra den naturlige olie, der er i de 42 kaffebønner, som vi nævnte lige før.

Espresso bruges som base til andre kaffedrikke

Du kan sagtens bruge en espressomaskine til mere en espresso. Du kan for eksempel mikse en espresso med mælk, soyamælk, mandelmælk eller lignende til at skabe en kaffedrik med mælk.

Her kan espresso bruges som base til en latte, flat white eller cappuccino. Cappuccino er en af de mest populære kaffedrikke, og den skabes ved at tilføje skummet mælk oven på en base med et enkelt eller dobbelt shot af espresso.