Er du klar til fastelavn?

Fastelavn nærmer sig med stormskridt, og små og store legebarn, glæder sig til at finde kostumerne frem fra gemmerne. Er du klar for at slå katten af tønden?

Så er der fastelavn igen

Fastelavn er en gammel tradition, som markerer at vi snart nærmer os foråret. Fr gammelt af, markerede fastelavn starten på fasten, hvor folket fik en sidste mulighed for at spise løs, og feste, inden det hele blev forbudt i den lange faste op til påsken. I dag er fastelavn først og fremmest, børnenes festdag, hvor de får lov til at klæde sig ud, spise masser af fastelavnsboller og slå katten af tønden.

Specielt det at slå katten af tønden, er for mange et højdepunkt. Man kan vise alle vennerne hvor stærk man er, samtidig som man kan få den stolte titel som årets kattekonge eller kattedronning. Alle kan være med at slå på en fastelavnstønde, da det findes tønder i flere forskellige størrelser, sådan at både den lille mariehøne, og den store troldmand, kan være med i legen.

Hvad skal jeg forberede?

Inden fastelavnsbølgen vælter ind over os, så er det vigtigt at være forberedt. Først og fremmest skal hele husstanden have kostumerne i hus. Børnene vil gerne selv vælge hvad de skal være, og alt er mulig. Du kan købe fede kostumer online, eller i en af de mange butikker, som har specialiseret sig på diverse klæde ud tøj, til højtiderne. Hvis du har en kreativ åre, er det også en god ide at sy sit eget kostume. Nogle gange skal der ikke mere til, end et gammelt hvidt lagen, så er den lille pode blevet et skummelt spøgelse.

Vær opmærksom på at selv om børnene har glædet sig i dagevis, så er det ikke sikkert de ønsker faktisk at bære sit kostume, når det endelig bliver fastelavn. Hvis dette sker, så tag alligevel kostumet med i institution, da ønsket hurtig kan ændre sig i løbet af dagen. På den anden side, er det også en fordel at give Spiderman skiftetøj med, så er der mulig at gå ud af rolle, hvis man ønsker det.

Du skal selvfølgelig også huske at købe rigeligt med slik, da mange børn har tradition for at gå fra dør til dør, mens de synger, “Hvis jeg ingen boller få, så laver jeg ballade”, i håb om at få fyldt taskerne op med slik.

Det kan være du skal rode gemmerne igennem efter en gammel paryk til dig selv, man bliver trods alt, aldrig for gammel, for at være med til fastelavn.

Recommended For You

About the Author: Niels Andersen