De største gåder og mysterier i historien

Gåder kan være sjove og gøre de mest kedelige stunder sjove. Skal du ud på køretur, kan det derfor altid være en god ide at have nogle vittigheder eller gåder med på lager. Men gåder kan også være noget langt mere mystisk, og noget som ligefrem danner konspirationsteorier. Lad os tage et kig på nogle af dem:

  1. Mordet på John F. Kennedy

Den 22. november 1963 besøger den amerikanske præsident Dallas i Texas, hvor han skal holde en tale. Desværre når han aldrig til talen, da han bliver skudt undervejs. Flere projektiler rammer ham i hovedet og i halsen, og på hospitalet bliver han senere erklæret død over for en forfærdet nation.

Men det der gør mordet på John F. Kennedy til lidt af en gåde, er projektilerne. For det kræver, at morderen Lee Harvey Oswald lader og rammer plet på meget kort tid, og det er næsten fysisk umuligt. Derudover menes der også, at han blev ramt fra en anden attentatmand, og at CIA skulle være involveret, men dette er aldrig blevet bekræftiget.

  1. World Trade Center

Dette er nu mere en konspirationsteori fremfor en gåde. Teorien går nemlig ud på, at USA’s regering ledet af George W. Bush skulle være hovedmændene bag det rystende terrorangreb på World Trade Center i New York den 11. september 2001, og dette har fået opbakning fra mange ledende forskere, som ikke kan forstå, hvordan tvillingtårerne væltet så hurtigt.

  1. Identiteten på Jack the Ripper

En gammel gåde, som aldrig er blevet løst, og som nok heller aldrig bliver det, er identiteten på den berygtede morder Jack the Ripper. I 1800-tallet gik en mystisk mand nemlig rundt i Whitechapel området, hvor han voldtog og slog prostituerede ihjel. Og her i dag knap et par hundrede år senere, så er identiteten på manden aldrig nogensinde blevet afsløret.

Tag de sjove gåder med på køreturen

Er du mere til de mindre gådefulde mysterier og den mere sjove af slagsen, som du kan hygge med familien på køreturen. Så kan du finde masser af sjove gåder på nettet, hvor du kan finde gåder og vittigheder inden for alle mulige kategorier.

Her er eksempelvis en:

Hvad sker der, hvis en elefant sætter sig på en lommelygte?

Svar: Batterierne bliver flade.

Så hvis du og familien står og skal sydpå til en køre selv-ferie, så klik ind på nettet og gør køreturen meget sjovere med en masse sjove gåder og vittigheder.

Recommended For You

About the Author: Niels Andersen