Hvad Er Danmarks Længste Ord?

Danmarks Længste Ord

Det er blevet populært for tiden at spille ordspil på telefonen mod sine venner. Det kan handle om, hvem der hurtigst kan gætte et ord på et bestemt antal bogstaver. Ligesom det længe har været populært at lave kryds og tværs i aviserne. Den person med det største ordforråd og den skarpeste hjerne vinder. I dag kan du føje Danmarks længste ord til dit ordforråd. Med det kan du imponere venner og familie med en fun fact eller inspiration til ordspillene.

Danmarks længste ord er:

Speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode

Det er seks ord, der er skubbet sammen til et enkelt ord med 51 bogstaver. Special-læge-praksis-planlægnings-stabiliserings-periode. På dansk er der mange sammensatte ord, og derfor mange muligheder for at komme op med meget lange ord. For at det kan være Danmarks længste ord, skal det selvfølgelig være et ord i brug. Et ord, der er så langt at sige og stave, bliver sikkert ikke brugt så meget længere, men det er officielt i brug.

Sammensatte ord

De sammensatte ord er vigtige. Det kan være meningsforstyrrende, hvis ordene ikke er sammensat, som hvis slagteren har lamme udskæringer til salg i stedet for lammeudskæringer. En rødkælk skal heller ikke kunne forveksles med en rød kælk. Som nævnt er mange danske ord sammensatte, og de er nemme at lave, som man har brug for dem. Selvom de ikke står officielt i ordbogen, kan de være korrekte såsom ismaskinerengøringsassistentsuniform. Du kan også prøve, om du kan lave dit eget, der er længere end 51 bogstaver eller sammensat af mere end seks ord. Måske kan du komme på Danmarks nye længste ord. Det lykkedes H.C. Andersen at lave et ord på 54 bogstaver med Gedebukkebensoverogundergeneralkrigskommandersergenten, men det er desværre ikke et officielt brugt ord og kan derfor ikke komme i rekordbogen. Selv hvis du kommer op med et ord, der er længere, får det desværre nok heller ikke en plads.

Udenfor Danmark

På engelsk er det længste ord pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. Det er på 45 bogstaver og er betegnelsen for en lungesygdom. Det er svært at afgøre, hvad verdens længste ord er. Der er et Sanskrift-ord på 195 tegn, der vil svare til et ord på 428 bogstaver i det latinske alfabet. Derudover er der mange ord rundt om i verden, der har en del flere bogstaver end Danmarks længste ord. Der mangler dog nogle officielle regler at gå ud fra, når et ord skal vælges som det længste. Nogle vil gå ud fra, hvad der står i ordbogen. Desuden er der ord ligesom tipoldemor, hvor man kan blive ved med at tilføje flere tip, til det bliver et uendeligt langt ord. Derfor er det nødvendigt med nogle regler for hvilke ord, der gælder.

I Guiness Rekordbog skal ordet være officielt i brug for at blive taget med. Derfor vinder Danmark også med speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode over Norge og Sverige. Sveriges længste officielle ord er realisationsvinstbeskattning på 28 bogstaver, og Norges længste ord er på 33 bogstaver. I det mindste vinder vi ordspillet mod de to lande.

Flere artikler, der kunne interessere dig...