9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Hvad betyder Aconto?

Aconto

“Aconto” er en term, der bruges inden for økonomi og regnskab. Det refererer til en delvis betaling eller en foreløbig betaling, der foretages som en forudgående opgørelse eller estimeret beløb inden den endelige afregning.

Når en betaling er mærket som “aconto”, betyder det, at det ikke er den endelige og fuldstændige betaling, men derimod en delvis betaling, der normalt foretages på forhånd som en midlertidig afregning eller forudbetaling.

“Aconto” anvendes typisk i forbindelse med fakturering og regnskab, hvor det bruges til at estimere eller afregne en del af det samlede beløb, indtil den endelige opgørelse er foretaget. Det kan være nyttigt i tilfælde, hvor den nøjagtige betalingsmængde endnu ikke er kendt, eller hvor der er behov for at give en midlertidig indikation af betalingen.

For eksempel kan en leverandør udstede en faktura og specificere en del af beløbet som “aconto betaling”. Dette betyder, at modtageren af fakturaen skal foretage en delvis betaling af det anførte beløb som en midlertidig afregning, indtil den endelige opgørelse er foretaget.

Generelt set angiver brugen af “aconto” i økonomiske transaktioner, at betalingen ikke er den endelige afregning, men en midlertidig eller foreløbig betaling. Det giver mulighed for at foretage delvise betalinger, indtil den endelige gennemgang og opgørelse er fuldført.