9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Danske Ju-Jitsu kæmpere vinder medaljer ved verdensmesterskabet i Mongoliet

Stock Photo, tags: danske ju-jitsu ved - upload.wikimedia.org

Den danske kæmper Mikkel Kailow fra Hillerød Ju-Jitsu klub har for nylig vundet en guldmedalje ved JJIF Ju-Jitsu World Championship 2023 i vægtklassen -94 kilo. Han var blandt fire danske kæmpere, der fik medaljer i konkurrencen.

Kailow, der arbejder i IT-sektoren, er også klatret til førstepladsen på verdensranglisten efter sin sejr, som Ju-Jitsu Danmark har rapporteret.

“At vinde verdensmesterskabet er en fantastisk følelse. Jeg vil gerne takke alle mine støtter og mine trænere, der har troet på mig og hjulpet mig med at nå dette mål,” sagde Kailow.

Det 20. Ju-Jitsu verdensmesterskab løb fra den 14. til 20. juli 2023 på Steppe Arena i Ulaanbaatar, Mongoliet, hvilket markerede mesterskabets første gang i landet. Konkurrencen omfatter over 500 atleter fra 41 lande, der starter med mestrekategorien.

32 dommere fra 26 lande var også til stede, inklusive Mongoliets Munkh Timurtogoo, en international “B”-klassedommer og ju-jitsu sortbæltekæmper. Det er første gang, han dømmer ved et verdensmesterskab.

Sikring af sølv og bronze i forskellige vægtklasser

Danmark har også sikret sig sølv- og bronzemedaljer i konkurrencen. Den 24-årige Liva Tanzer fra Frederiksberg Ju-Jutsu klub vandt sølvmedaljen i vægtklassen -63 kilo. Den var syv kilo under hendes sædvanlige vægtklasse.

I vægtklassen -77 kg fik Lucas Andersen også bronze efter at have besejret sin landsmand Joachim Rasmussen. Søndag vandt Rebekka Dahls sølvmedaljen i vægtklassen -57 kg, på trods af at hun brækkede foden for kun syv uger siden.

Dahl sagde, at det at vinde sølvmedaljen var “fuldstændig sindssyg”, især fordi hun fjernede sin gips tidligere i sidste uge og først lørdag indså, at hun overhovedet kunne konkurrere.

Det er ikke første gang, Dahl vinder medaljer. Hun har vundet fem VM-bronzemedaljer og tre sølvmedaljer. Hun vandt også en guldmedalje i World Games 2017 og sikrede sig en bronze i 2022.