9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Det danske herrehold vinder bronze ved verdensmesterskabet i undervandsrugby

Video, tags: danske ved underwater rugby - Youtube

Det danske mænds undervandsrugby-landshold tog bronzemedaljen ved det 12. CMAS Underwater Rugby World Championship i Montreal, Canada, med en 2-0-sejr over Norge i lørdags.

Danmarks stærke start mod Norge førte til et hurtigt mål af Lau Schødts, efterfulgt af endnu et mål fra Kristian Schäfer efter straffespark. Det gav Danmark en 2-0 føring. Holdet fastholdt sin føring gennem 15 minutters intense undervandskampe og gik ind i pausen med fordel.

Danmarks succes inden for undervandsrugby rækker ud over dette VM-arrangement. De har tidligere vundet guld i de to første verdensmesterskaber for mænd, der blev afholdt i 1980 og 1983.

De regerende verdensmestre Colombia dominerede mesterskabet og vandt guldet i både herre- og damedivisionen. De besejrede Tyskland 1-0 i mændenes finale og Norge 1-0 i kvindernes finale.

Danmark kæmpede stærkt, men Colombia slog dem ud i semifinalen fredag.

Det første mesterskab i Nordamerika

Montreal, Canada, var vært for den 12. udgave af mesterskabet på Complexe Sportif Claude-Robillard. Dette er mesterskabets første gang i Nordamerika. Det er også tredje gang, at mesterskabet finder sted uden for Europa.

Canada har tidligere deltaget i to verdensmesterskaber – i Cali, Colombia (2015) og Graz, Østrig (2019). Team Canadas kaptajn Marco Cardona udtrykte sin stolthed over at konkurrere mod toprugbyspillere fra hele verden.

“Jeg er meget stolt over at være en del af dette canadiske hold,” sagde Cardona.

I undervandsrugby bruger spillere en speciel flydende bold fyldt med saltvand. Denne bold vejer omkring tre kilo. Holdene scorer point ved at sende bolden gennem en spand.

Hvert hold har 12 spillere. Seks spillere bliver over vandet, skiftes til og giver en pause til de andre seks spillere, der skal op efter luft. Nogle gange bliver spillet så intenst, at spillerne mister overblikket over, hvor længe de har været i poolen.

Undervandsrugby opstod i Tyskland i 1960’erne. Sporten er endnu ikke blevet meget populær. Arrangørerne i Montreal håber at tiltrække nye spillere og fans ved at udstille sportens spændende aspekter.