9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Hvad betyder Variationsbredde?

Variationsbredde

Variationsbredde, også kendt som spredning, henviser til forskellen mellem den højeste og laveste værdi i en datamængde. Det er et statistisk begreb, der bruges til at måle det omfang, hvori dataene varierer.

For at beregne variationsbredden skal du trække den laveste værdi fra den højeste værdi i din datamængde. For eksempel, hvis du har en datamængde af højder på en gruppe mennesker, og den laveste højde er 150 cm og den højeste højde er 190 cm, vil variationsbredden være 190 cm minus 150 cm, hvilket er 40 cm.

Variationsbredden giver dig en idé om spredningen af værdierne i din datamængde og hvor meget de varierer. En større variationsbredde indikerer en større spredning og variation blandt dataene, mens en mindre variationsbredde indikerer mindre variation og en mere koncentreret datamængde.

Det er vigtigt at bemærke, at variationsbredden er en enkel måling, der kun tager højde for den maksimale og minimale værdi og ikke tager hensyn til den interne struktur eller fordeling af dataene. For en mere omfattende analyse af datafordelingen bruges andre målinger som standardafvigelse, kvartiler eller interkvartilafstand.