Akademikerne opfordrer Danmark til at tiltrække flere udenlandske rekrutter

w, tags: akademikerne til - images.unsplash.com

Akademikerne har opfordret regeringen til at lancere en ny national strategi til støtte for international rekruttering.

Ifølge organisationschefen Lisbeth Lintz er Danmark ikke blandt de foretrukne lande for udenlandske medarbejdere.

Akademikerne bemærkede, at kun 35 procent af de udlændinge, der studerer i Danmark, arbejder der i dag, hvilket de betragter som spild af talent.

Organisationen hævder, at Danmark vil lide under øget konkurrence om internationale rekrutter med andre europæiske lande, hvis der ikke bliver truffet øjeblikkelig handling.

“Selv om den nuværende rekordhøje beskæftigelsesfrekvens fortsætter, vil vi være stærkt afhængige af international arbejdskraft. Det er vi allerede i dag, men det vil vi være endnu mere i fremtiden,” sagde Lintz.

Akademikernes leder slog fast, at aktionen kunne flugte med regeringens plan om at etablere en permanent trepartsinstitution. Danmark bør også tilføje rekrutteringsinitiativer, afvikling og fastholdelse i strategien.

Lintz fremhævede vigtigheden af at bekymre sig om integration og andre faktorer for udlændinge for at undgå konflikt.

“Hvis vi skal kunne det, skal vi sikre, at vi ikke får problemer med social dumping og manglende integration på samme tid,” sagde hun.

“Ellers kan jeg ikke forestille mig, at der vil være politisk opbakning til at øge den internationale rekruttering.”

Flere advarsler fra virksomheder

Københavns Post rapporterede i juni om en undersøgelse fra KRAKA, der viste, hvilken betydning international arbejdskraft har for Danmark. Siden 2008 har udlændinge spillet en væsentlig rolle i at øge landets BNP.

Danmarks samlede antal ansatte er steget til 265.000 med 200.000 internationale arbejdere. I dag er én af dem for hver otte ansatte udlænding.

I betragtning af vigtigheden af internationale talenter advarede virksomheder også landet om den potentielle udfordring. Den danske sundhedsgigant Demant meddelte i juni, at Danmark højst sandsynligt ville lide et potentielt tab af udenlandske rekrutter.

Dets SVP HR, Henrik Christiansen, understregede behovet for at arbejde tæt sammen mellem nærtstående parter for at overkomme udfordringen.

“Hvis vi som samfund virkelig vil være en attraktiv destination for internationale, er det afgørende, at virksomheder, organisationer og myndigheder arbejder endnu tættere sammen,” siger Christiansen i et interview med Københavns Post.

Christiansen foreslog også, at virksomhedernes tilgang til at forstå deres kunders behov også kan anvendes på nye udenlandske medarbejdere.