Hvorfor Blev Corn Flakes Opfundet

Hvorfor Blev Corn Flakes Opfundet

Cornflakes er et velkendt morgenmadsprodukt, som mange spiser hver dag. Men hvorfor blev cornflakes egentlig opfundet? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Cornflakes blev opfundet helt tilbage i det 19. århundrede, og det var en læge ved navn John Harvey Kellogg, der opfandt dem. Han var nemlig overbevist om, at man skulle spise morgenmad for at have et sundt liv, og han ville derfor finde en opskrift på et morgenmadsprodukt, der var sundt og nemt at lave.

Cornflakes er opfundet fordi…

…John Harvey Kellogg var overbevist om, at man skulle spise morgenmad for at have et sundt liv.

…han ville finde en opskrift på et morgenmadsprodukt, der var sundt og nemt at lave.

Cornflakes er altså ikke opfundet fordi, de smager godt. De er opfundet fordi, de er sunde og nemme at lave. Så hvis du ønsker et sundere liv, kan du med fordel spise cornflakes til morgenmad.

TV-reklame fra Kelloggs Corn Flakes

Denne tv-reklame kørte på de danske kanaler i 1994 og er nok en af de mere velkendte reklamer for Corn Flakes i Danmark

Kellogg’s populære julereklame

Hvem var John Harvey Kellogg

John Harvey Kellogg var en amerikansk læge og psykiater. Han er mest kendt for at have grundlagt Kelloggs, det velkendte müsli-firma. John Harvey Kellogg var dog også en fremtrædende ernæringsforsker, der var optaget af sundhed og velbefindende. Han forsøgte at udvikle en type mad, der kunne fremme sundheden. John Harvey Kelloggs tro på helbredende kost gjorde ham til en pioner inden for ernæring, og hans ideer har haft indflydelse på sundhedsbølgen, der tog fart i starten af 1900-tallet. John Harvey Kelloggs arbejde med kost og sundhed er stadig anvendt i dag, og Kelloggs er et af de førende müsli-mærker på verdensplan. John Harvey Kellogg var en ikke helt almindelig mand, og han har efterladt sig et betydeligt arv i form af Kelloggs og hans tanker om sundhed og ernæring. John Harvey Kelloggs liv er et godt eksempel på, at man kan nå langt med hårdt arbejde og en fast tro på sig selv.