Viktor Axelsen sikrer sig tredje Indonesia Open-titel

Video, tags: viktor axelsen tredje indonesia - Youtube

Verdens nr. 1 badmintonspiller Viktor Axelsen viste sin dominans ved at vinde den årlige Indonesia Open-titel for tredje gang i træk. I en sidste kamp afholdt i søndags besejrede Axelsen hjemmefavoritten Anthony Sinisuka Ginting med en slutresultat på 21-14 og 21-13.

Axelsen er blevet den fjerde badmintonspiller, der har opnået tre på hinanden følgende mesterskaber ved Indonesia Open, og sluttede sig til rækken af Ardy Wiranata fra 1990 til 1992, Taufik Hidayat fra 2002 til 2004 og Lee Chong Wei fra 2009 til 2011.

Indonesian Open-titlen markerede Axelsens anden titel i år, da han tidligere har vundet Malaysia Open ved at besejre Kodai Naraoka i finalen. Han oplevede dog et tab ved India Open til den thailandske spiller Kunlavut Vitidsarn, hvilket reelt sikrede andenpladsen.

På trods af at Ginting tog en indledende føring på 9-8 i åbningskampen, tog Axelsen hurtigt kontrollen ved at sikre sig en 11-10 føring i pausen. Fra det tidspunkt og frem dominerede den danske spiller resten af kampen, hvilket forhindrede Ginting i at genovertage føringen.

Det er bemærkelsesværdigt, at Axelsen spillede exceptionelt gennem hele Super 1000-begivenheden uden at tabe et eneste spil. Han afsluttede kampen mod Ginting på kun 47 minutter.

Retur efter skade

Dette markerer hans første individuelle turneringstitelsejr efter at være kommet sig over en baglårsskade, der fik ham til at gå glip af Singapore Open og trække sig fra Sudirman Cup.

Efter at være vendt tilbage understregede han sin hensigt om at prioritere sit helbred og valgte ikke at give detaljer om sin næste konkurrence.

“Jeg vil bare sikre mig, at min krop er sund og stærk, og så er der så mange turneringer på vej, hvor jeg forhåbentlig kan præstere igen,” sagde den 29-årige.

Han var dog sikker på, at han i sin tilbagevenden til Jakarta ville forsøge en fjerde på hinanden følgende Indonesia Open-titel næste år, hvor turneringen ikke længere vil finde sted på det ikoniske Istora Senayan spillested. I stedet er den indstillet til at flytte, på grund af større kapacitet, til det nye indendørs multifunktionsstadion i nærheden.

“Det er helt klart trist at forlade dette sted,” sagde Axelsen. “Men også spændende at se det nye spillested, og jeg håber at se alle jer fans der næste år.”