Vejarbejdere holder op med at arbejde på motorvej E45 på grund af sikkerhedshensyn

Stock Photo, tags: vejarbejdere på motorvej e45 grund af - images.unsplash.com

Vejdirektoratet og vejarbejdere besluttede at træde ud af arbejdet på motorvej E45 uden for Aarhus på grund af farlige motorcykelkørere om natten. De rapporterede, at den centrale tramp, hvor arbejdet fandt sted, blev usikker.

Bevis for motorcykelchauffører, der overskred hastighedsgrænsen, som i øjeblikket er sænket til 50 kilometer i timen, støttede vejarbejdernes strejke. Omkring 132 bilister blev fanget af politiets fartkontrol fra mandag til tirsdag i denne uge. Syvogtredive stod over for en betinget frakendelse af deres kørekort på grund af overtrædelsen.

Leder af Færdselssektionen ved Østjyllands Politi Amrik Chada udtrykte sin bekymring i forhold til spørgsmålet.

“Det er simpelthen alt, alt for højt et tal, og det er meget bekymrende, at så mange vælger fuldstændig at ignorere hastighedsbegrænsningerne,” sagde Chada.

“Det er jo voldsomt udrygt for de folk, der skal gå og arbejde på strækningen, og der er en grund til, at den tilladte hastighed er sat så meget ned på stedet.”

Fra tirsdag aften til onsdag aften fangede politiets fartspor yderligere 22 personer, der kørte forbi fartgrænsen.

En løsning til at tackle trafikovertrædelser

Vejdirektoratet for motorvejsudvidelsesprogrammet i Aarhus overvejer en løsning, der skal forhindre andre motorcykelkørere i at overskride fartgrænsen på vejen.

Projektleder Robin Højen Madsen afslørede, at deres måling viste mange bilister, der kører over fartgrænsen. Blandt dem kørte endnu hurtigere end 71 kilometer i timen, hvilket medførte, at deres kørekort blev frakendt.

For at løse problemet forklarede Madsen deres overvejelser om at gøre en farbar bane smallere for at tvinge bilisterne til at sætte farten ned. Østjyllands Politi har også hjulpet direktoratet ved at indsnævre nogle dele af vejen yderligere.

Indsatsen viste sig at virke. Ifølge Åarhus Stiftstidende fik politiets vurdering og forsøg på at ændre vejen – sammen med massiv medieomtale – færre til at køre hurtigere i forhold til for to dage siden.