Vegas Golden Knights erobrede den første Stanley Cup-titel i fem kampe

Video, tags: vegas golden knights stanley - Youtube

I en historisk sejr tog Vegas Golden Knights deres indledende Stanley Cup-mesterskab ved at besejre Florida Panthers i et spændende Game 5-opgør. Slutresultatet på 9-3 tirsdag aften viste Golden Knights’ dominans på isen.

Las Vegas-holdet opnåede to bemærkelsesværdige milepæle under dette mindeværdige sammenstød. De satte en ny rekord for det højeste antal mål scoret i en Stanley Cup-finale, mens de også blev det næsthurtigste hold til at vinde det eftertragtede trofæ siden ekspansionens æra.

Golden Knights viste deres dygtighed gennem hele kampen ved at score mål fra flere nøglespillere. Forsvarsmanden Nic Hague, Reilly Smith, fløjspilleren Mark Stone, center Michael Amadio, Ivan Barbashev, Nicolas Roy og Alec Martinez bidrog til holdets imponerende opgørelse.

Martinez’ mål i anden periode mindede om hans heltemod fra ni år siden, da han sikrede pokalen til Los Angeles Kings med et dobbelt overtidsmål i kamp 5.

I løbet af de sidste 20 minutter intensiverede Knights deres angreb med fire andre mål fra Amadio og Stone. Med lidt over et minut tilbage forseglede Roy sejren med et sidste mål.

Stones enestående præstation gav ham et hattrick, hvilket gjorde ham til den første spiller, der opnåede denne bedrift i en Stanley Cup-finale, siden Peter Forsberg opnåede det til Colorado Avalanche i 1996.

Panthers sikrede sig tre point med mål fra forsvarsspiller Aaron Ekblad, højre fløj Sam Reinhart og center Sam Bennett. De var tæt på at vinde deres første titel siden 1996, men kom til kort over for Golden Knights’ dominans.

Frugtbare beslutninger fra Golden Knights-ledelsen

De strategiske beslutninger truffet af Golden Knights’ ledelse gennem årene, såsom erhvervelsen af Stone, Jack Eichel og Alex Pietrangelo, viste sig at være medvirkende til deres mesterskabstriumf.

Derudover viste holdets sejr under vejledning af førsteårstræner Bruce Cassidy, ansat blot en uge efter hans opsigelse fra Boston Bruins sidste år, endnu et klogt træk, der gav pote.

De Gyldne Ridderes vej til sejr var ikke uden forhindringer. Målmand Adin Hill led en skade i starten af slutspillet, hvilket tvang Laurent Brossoit til at tage tøjlerne. Brossoit bukkede dog under for en skade under kamp 3 i anden runde-serien mod Edmonton Oilers, hvilket banede vejen for Hills triumferende tilbagevenden til isen.