TV 2 byder på danske Superligaens senderettigheder i 2024

K, tags: tv på danske - upload.wikimedia.org

TV 2, en stor dansk tv-station, har angiveligt afgivet et bud på rettighederne til at sende den danske fodboldliga Superligaen kampe fra sommeren 2024.

Stationen har øget sin fodbolddækning i de seneste år, og dette skridt vil være det næste store skridt i dens bestræbelser på at bringe sportsbegivenheder af høj kvalitet til seere over hele landet.

Mens tv-stationen endnu ikke har givet nogen officiel udtalelse om buddet, menes det, at de har afgivet det inden sidste uges deadline den 10. maj.

“Jeg har ingen kommentarer til den sag,” sagde TV 2s sportschef Frederik Lauesen til Tipsbladet.

Viaplay bød på Superligaens rettigheder, Discovery bøjer sig

At sikre Superligaen-rettighederne ville være et stort kup for TV 2, der allerede har sikret sig andre vigtige fodboldrettigheder som landsholdet, Europa League og Conference League.

TV 2 får dog ifølge rapporter konkurrence fra Viaplay, en populær streamingtjeneste, der også har afgivet et bud på rettighederne til at vise Superligaen-kampe.

Det er ikke overraskende, at Viaplay har budt på rettighederne, i betragtning af at tjenesten har været en af de vigtigste rettighedshavere for ligaen de seneste år.

En bemærkelsesværdig fravær fra udbudsprocessen er tv-netværket Discovery, som har vist to Superligaen-kampe i hver runde siden 2015. Kampene, som er blevet sendt hver runde, finder normalt sted om søndagen enten klokken 14.00 eller 16.00 OM EFTERMIDDAGEN.

Kilder tyder på, at Discovery langsomt men sikkert har sagt farvel til sine fodboldrettigheder gennem de seneste år til TV 2 og Viaplay. Med denne udvikling kan Superligaen inden længe komme på listen, da senderettighederne forventes at blive overført til en anden tv-station.

Ifølge en rapport fra Ekstra Bladet afviste Discovery Nordics daglige leder Christina Sulebakk også at kommentere selskabets fravær fra udbudsprocessen for Superligaen-rettighederne.

På spørgsmålet om sagen sagde Sulebakk: “Vi har ingen kommentarer!”