9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:

Sudirman Cup: Danmark vinder 4-1 over Singapore

Video, tags: sudirman 4-1 - Youtube

Danmarks badmintonlandshold har taget hul på deres rejse ved Sudirman Cuppen med en positiv bemærkning, da de søndag vandt med en scoring på 4-1 mod Singapore.

Danmark er nu nummer to i gruppe A, bagud efter Kina, der vandt 5-0 over Egypten. Danmark har med sejren næsten sikret sig en plads i kvartfinalen.

I mellemtiden står Singapores badmintonhold nu over for en stor udfordring, da de skal vinde mod den regerende mester Kina på tirsdag.

Spilanmeldelse

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje gav en stærk start på Danmarksholdet i mixdoublekampen.

De sikrede sig en tæt sejr på 21-19, 21-18 mod deres modstandere Terry Hee og Tan Wei Han. Det danske par kom bagud i første sæt efter at være bagud 14-17, og væltede derefter et 7-13-underskud i andet sæt for at hævde sejren.

Viktor Axelsen stod over for en hård udfordring mod Loh Kean Yew i herresinglekampen, men vandt til sidst 2-0-føringen til Danmark.

Axelsen måtte afslutte første sæt i nederlag, da Loh Kean Yew vandt 23-21. Verdens nummer fire havde slået Axelsen to gange før ved VM i 2021 og Danish Open i 2022, men Axelsen gjorde comeback og scorede seks point i træk. Det lykkedes ham at vinde de næste to sæt med 21-13, 21-16.

Derefter hævdede Mia Blichfeldt sejren til Danmark i damesinglekampen mod Yeo Jia Min med en komfortabel sejr på 21-10, 21-15. Blichfeldt var i kontrol hele kampen.

Med 3-0 på mål kunne Danmark allerede nu sikre det samlede resultat mod Singapore.

Anders Skaarup og Kim Astrup tilføjede endnu et point ved at vinde herredoublen. Sara Thygesen og Maiken Friergaard måtte dog takke sig, og led Danmarks eneste nederlag søndag.

Den 18. udgave af BWF Sudirman Cup Finals, verdensmesterskaberne i badminton i blandede hold, finder sted i Suzhou, Folkerepublikken Kina, fra 14. til 21. maj 2023. Turneringen var oprindeligt planlagt til 2021, men blev forsinket med to år.

På trods af at være en stærk kandidat i turneringen, har Danmark aldrig vundet Sudirman Cup. Det er det eneste ikke-asiatiske land, der nogensinde har været tæt på at vinde Cuppen i 1999 og 2011.