9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Silkeborg-politiker presser på for nyt Asger Jorn Museum

Museum Silkeborg, tags: nyt asger - upload.wikimedia.org

Efter mange års forhåbninger er et nyt forsøg i gang med at genoplive planerne om et nyt kunstmuseum i Silkeborg, specifikt dedikeret til den kendte kunstner Asger Jorns værker.

Kommunen havde tænkt sig at stille både jord og et driftstilskud til museet, men projektet fik for nyligt knæk, da flere politiske partier trak deres støtte tilbage.

Borgmester Helle Gade kvitterede for den aftagende opbakning og understregede behovet for en bred konsensus. Johan Brødsgaard, formanden for kommunens kulturudvalg, står dog fast på at bevare visionen.

I erkendelse af, at det haster, fremhævede Brødsgaard manglerne ved Museum Jorn, som i øjeblikket gennemgår en omfattende renovering på grund af fugtskader og mangel på plads til at rumme yderligere kunstværker, herunder værker fra kunstneren Per Kirkeby.

“Der skal ske noget, og vi ved også, at der er økonomiske bombe, som tikker under de nuværende bygninger,” sagde Brødsgaard.

Han understregede, at der skal tages ansvar for at imødegå sikkerhedsproblemer og det aldrende museums forværrede tilstand.

Står imod modstand

Mens nogle foreslår at udvide det eksisterende museum, slog viceborgmester Steen Vindum fra Venstre ind for alternative muligheder.

Vindum virker ikke opsat på at investere yderligere 13 år i, hvad han ser som et potentielt urealistisk projekt, med henvisning til skiftende omstændigheder over tid. Han gik ind for i stedet at udvikle og udvide Museum Jorns nuværende placering.

Brødsgaard argumenterede dog for, at størrelsen af Asger Jorns kunstneriske betydning, både nationalt og internationalt, foruden at erhverve en væsentlig del af Kirkebys værker, kræver et nyt museum.

Vindum erkendte behovet for øjeblikkelige investeringer og øget anerkendelse, men håber, at politikerne kan nå frem til en ny aftale inden for seks måneder til et år for at drive Museum Jorn fremad.

Som reaktion på det skiftende landskab anbefalede Silkeborgs socialdemokratiske borgmester Helle Gade en ny start ved at udpege en ny bestyrelsesformand og direktør for museet.

Gade ser frem til at indlede en ny proces efter sommerpausen og siger: “Det er jeg sikker på, er vejen frem.” Hun mener, at denne lederskabsændring vil lette fremskridt og frembringe innovative ideer.

Bestræbelserne på at etablere et nyt Asger Jorn-museum i Silkeborg kan have mødt tilbageslag, men formanden for kulturudvalget og andre forslagsstillere står fast i deres vilje til at puste liv i denne længe elskede drøm.

Med Danmarks næststørste kunstsamling og tilføjelsen af Per Kirkebys værker bliver potentialet for et nyt museum i Silkeborg en lokkende udsigt.