Retten ønsker yderligere tiltale mod Emilie Mengs formodede morder

3, tags: dommer yderligere tiltale - images.unsplash.com

Ifølge en dommer i Næstved Retten kan en 32-årig mand, der er tiltalt for drabet på Emilie Meng, skade flere unge piger efter hans løsladelse den 8. juni. Dommerens udtalelse understøttes af DNA-beviser og beviser for køb fundet hjemme hos manden. .

Retten har sigtet manden for flere forbrydelser relateret til unge piger, herunder bortførelse, voldtægt og drab.

Han blev anklaget som morder på Emilie Meng i juli 2016 og overfaldsmand på en 15-årig pige i Sørø sidste år. Han erkendte sig ikke skyldig i de to sager.

Han begik endnu en kriminel handling mod en 13-årig pige i Kirkerup i april. Efter den nye sag blev dommeren enig med politiet i, at de skal skærpe fængslingsgrunden for manden, efterhånden som de fandt yderligere beviser.

Retsanalytiker Louise Dalsgaard sagde, at politiets strenge indsats viser deres bekymring for ofrene og de mulige pårørende.

“Det sender et signal til ofre og de pårørende i sagerne og til offentligheden om, at politiet viser sin hånd og siger, at man tror på, at man har fat i den rigtige,” sagde Dalsgaard.

Køb og DNA-spor tjener som bevis

Uanmeldte køb og DNA-spor fra Mengs sag er de to hovedårsager, der understøtter mandens fængsling.

Han har angiveligt købt flere varer fra Harald Nyborg-butik dagen før Mengs forsvinden. Tingene er ikke offentliggjort for offentligheden.

Politiet fandt også DNA-spor i hans bopæl, mens de ledte efter den 17-årige pige. Hendes lig blev opdaget i en sø ved Borup på Mitsjælland fem måneder efter undersøgelsen.

Udover indkøbene og DNA-sporene opdagede politiet også en bil ejet af manden, som ligner bilen, der bortførte Meng på overvågningskameraet.

Den 32-årige mands advokat Karina Schou var imod dommerens afgørelse, selv efter at alle beviser var bragt for retten. Hun overvejer nu, om hun sammen med sin klient skal anke dommen til Østre Landsret.