Regeringen styrker uddannelseskvalitet med milliardinvesteringer: Nye muligheder for studerende og erhvervsliv

Regeringen styrker uddannelseskvalitet med milliardinvesteringer: Nye muligheder for studerende og erhvervsliv

Regeringen har indgået en aftale med flere partier, herunder Dansk Demokrati, Socialdemokratiet, Liberal Alliance, Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Alternativet, om at styrke kvaliteten af professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser. Målet er at gøre disse uddannelser mere attraktive, så flere vælger dem. Der vil også være bedre muligheder for livslang læring, og flere internationale studerende vil få adgang til uddannelserne.

Investering i Uddannelse og Kvalitet

Aftalen indebærer en årlig investering på næsten 2 milliarder kroner, som skal gå til at forbedre uddannelserne. Det betyder blandt andet flere undervisningstimer, mere vejledning og nye fleksible muligheder for at tage uddannelserne, også som deltidsstudier. Der vil desuden blive skabt bedre forhold for praktikvejledere inden for pædagog- og socialrådgiveruddannelsen.

For at imødekomme efterspørgslen fra virksomhederne, især inden for STEM- og IT-områderne, vil der blive oprettet 800 nye pladser på engelsksprogede erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser uden for de store byer. Med reformen skal det også blive lettere for alle, uanset alder og baggrund, at finde attraktive uddannelsesmuligheder.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund understreger, at højere kvalitet er afgørende for at tiltrække flere studerende til professions- og erhvervsrettede uddannelser. Økonomi- og uddannelsesordførere fra flere partier har rost aftalen, som de mener vil gøre uddannelserne mere relevante og bedre forberede de studerende til arbejdsmarkedet.

Reformen vil sikre, at der også bliver investeret i efteruddannelse og nye praksisrettede masteruddannelser, så nuværende professionelle kan videreuddanne sig. Aftalen fjerner brugerbetaling for mange efteruddannelsestilbud, hvilket skal gøre det lettere for alle at videreuddanne sig.

I alt vil der blive investeret næsten 2 milliarder kroner årligt i uddannelsesområdet frem til 2032, med fokus på at forbedre kvaliteten og tilgængeligheden af uddannelserne. Det er en vigtig aftale, der sigter mod at styrke Danmarks velfærdssamfund og erhvervsliv, ved at sikre, at fremtidige generationer har de nødvendige kompetencer til at bidrage til samfundet og arbejdsmarkedet.