Overskud fra Grøn festival bidrager til forskning i muskelsvind

Stock Photo, tags: overskud grøn - images.unsplash.com

Den 40. Grøn folkefest har fået massivt overskud fra 180.500 tilskuere, som skal støtte Muskelsvindfondens forskningsindsats.

Den seneste festival nåede også en bemærkelsesværdig milepæl, da alle koncerter blev rapporteret som udsolgte for første gang. Direktøren for Muskelsvindfonden, Henrik Ib Jørgensen, var glad for resultaterne.

“Vi står midt i en behandlingsrevolution med nye og banebrydende medicinske behandlinger til mennesker med muskelvind. Det vil være afgørende for at ændre livet med muskelvind i fremtiden,” sagde Jørgensen.

Direktøren mente også, at fonden i fremtiden kunne hjælpe Danmarks forsknings- og udviklingssektor til at konkurrere på internationalt plan.

“En del af overskuddet kommer til at gå til vores nye forskningsprogram, der blandt andet støtter talent- og kompetenceudvikling af det faglige miljø i Danmark, så vi på alle parametre kommer på omgangshøjde med udlandet,” sagde han.

Muskelsvindfondens formand Simon Toftgaard Jespersen gentog Jørgensens ord ved at sige, at fonden vil give tryghed for alle mennesker med muskelsvind og deres familier.

Jørgensen udtrykte også lettelse over, at billetterne var udsolgt allerede i juni, da det betød, at de ikke skulle bekymre sig om uforudsigelige vejrudsigter, som kunne have haft en katastrofal indflydelse på deres indtjening.

Festivalen er fortsat populær

Med sine 40 års drift fik Grøn Festival stadig massiv opbakning fra besøgende. Jespersen udtrykte sin taknemmelighed over for de mennesker, der var involveret.

“Det er fuldstændig fantastisk at mærke, at Grøn efter 40 år stadig er et brand, der taler stærkt til den danske befolkning. Det er jeg vildt stolt over, og endnu engang skal der lyde kæmpe tak til alle frivillige for deres enorme indsats.” sagde Jespersen.

Endvidere sagde formanden, at det øgede overskud havde styrket deres indsats for at imødegå de udfordringer, som mennesker med handicap står over for. Muskelsvindfonden har arbejdet på at tackle dette problem i betragtning af, at over en million personer er berørt af handicap.

Jespersen bemærkede, at mennesker med handicap har svært ved at få adgang til den nødvendige støtte i deres dagligdag. På grund af disse udfordringer kan mange ikke længere leve deres ønskede liv. Derfor understregede organisationen behovet for at forbedre situationen.