Oscar Tshiebwe forlader Kentucky Wildcats for at blive i NBA-draften

Video, tags: oscar tshiebwe - Youtube

Onsdag annoncerede Kentucky Wildcats center Oscar Tshiebwe sin beslutning om at blive i 2023 NBA Draft, hvilket afsluttede en college-karriere, hvor han blev kåret til 2022 National Player of the Year.

“I løbet af denne tid har jeg besluttet at forblive i 2023 NBA draften og begynde min professionelle karriere,” sagde han. “Jeg håber, mens jeg fortsætter med at kæmpe for min drøm om at spille i NBA, at du vil fortsætte med at støtte mig. Tak BBN for alt, og jeg er så heldig altid at kalde Kentucky hjem.”

Efter at have gennemført to sæsoner med West Virginia Mountaineers, skiftede Tshiebwe til Wildcats for sæsonen 2021-22. I løbet af sin tid med Kentucky havde han i gennemsnit 17,4 point, 15,1 rebounds og 1,6 blokeringer per kamp.

Disse præstationer førte til, at Tshiebwe blev anerkendt og hædret med den prestigefyldte pris som National Player of the Year. Hans bidrag på banen styrkede hans status som en af de mest talentfulde spillere i college-basketball.

https://twitter.com/rodboone/status/1663941869590511618

Tshiebwe fastholdt sit høje spilleniveau den følgende sæson. Han bidrog konsekvent til sit holds succes med et gennemsnit på 16,5 point, 13,7 rebounds og en blokering per kamp.

Som nyuddannet havde Tshiebwe mulighed for at vende tilbage til college og overgå til et andet program. Den mulighed var han dog ikke interesseret i.

“Det er ikke en mulighed,” sagde han til journalister i begyndelsen af maj. “Jeg vil aldrig skifte. Kentucky er mit hjem. Hvis der er en chance for at blive professionel, vil jeg blive professionel.”

https://twitter.com/Oscartshiebwe34/status/1664018351906070533

Lavt træk

Med hensyn til hans NBA-udsigter er der en mulighed for, at Tshiebwe muligvis ikke bliver valgt i draften. På trods af hans exceptionelle reboundevner er hans offensive evner noget begrænset. Han anses også for at være underdimensioneret til sin stilling.

Ikke desto mindre har det talentfulde center deltaget aktivt i udkastsprocessen under frisæsonens NBA Scouting Combine.

Med hensyn til udkastet til processen sagde han, at feedbacken har været stor, og at NBA ved, hvad han kan bedst. Tshiebwe påpegede dog, at han stadig skulle gøre en masse arbejde for at forbedre sine chancer.