9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


NHL: Predators udnævner Andrew Brunette til ny cheftræner

Video, tags: predators andrew brunette - Youtube

Nashville Predators har ansat Andrew Brunette som deres nye cheftræner, der erstatter John Hynes, meddelte holdet onsdag.

Hynes blev sammen med assistenttræner Dan Lambert fyret fra deres stillinger tirsdag, som det sagde i en erklæring.

General manager Barry Trotz udtrykte sin tillid i en opfølgende erklæring om Brunettes evner og sagde: “Vi ønsker at blive mere et offensivt hold, og Andrew er specialiseret på den side af isen – han levede det som spiller, og han træner det som træner.”

Trotz roste yderligere Brunettes ekspertise som offensiv lærer og power-play-træner og fremhævede hans potentiale til at forbinde med både unge og erfarne spillere.

Hynes havde været hos Predators i tre sæsoner og tog over fra den tidligere træner Peter Laviolette den 7. januar 2020. Under hans embedsperiode nåede holdet slutspillet i de første to hele sæsoner, men blev elimineret i første runde hver gang.

Men i år lykkedes det ikke for Nashville at sikre sig en plads efter sæsonen for første gang siden 2014, efter en kampagne plaget af skader, der resulterede i en rekord på 42-32-8.

“John Hynes er en god mand og en god hockeytræner… [men] det var på tide at ændre stemmen og tid til at gå i en anden retning,” sagde Trotz.

Første gang

Hvad angår Brunette, vil dette være hans første hovedtrænerophold, siden han tjente som midlertidig træner for Florida Panthers i oktober 2021.

Han havde været assistent i Joel Quennevilles stab og erstattede ham midlertidigt, efter at Quenneville trådte tilbage på grund af nedfaldet fra Kyle Beach-retssagen.

Brunette guidede Panthers til en franchise-bedste 51 sejre og 108 point i sidste sæson, men kom til kort i slutspillet, da Tampa Bay Lightning blev ramt af anden runde.

Trods hans succes blev Brunette ikke fastholdt som Panthers’ cheftræner, og Paul Maurice blev ansat i stedet. Brunette overgik derefter til en assistentrolle hos New Jersey Devils for sæsonen 2022-23.

“Jeg er super spændt på at være tilbage… Jeg føler, at det her er ved at komme fuld cirkel for min karriere,” sagde Brunette om sin tilbagevenden til Nashville, hvor han spillede i sæsonen 1998-99 og scorede det første mål i holdets historie. .