Mors-Thy sikker plads i ligaen med sejr over Holstebro

Mors Thy handball club., tags: mors-thy - CC BY-SA

Mors-Thy Håndbold har sikret sig positionen i herrernes bedste håndboldrække efter en afgørende 24-22 udesejr over TTH Holstebro torsdag aften.

Med to sejre ud af to i nedrykningsspillet og et ekstra point optjent fra en regulær kamp, er Mors-Thys samlede pointtal nu på fem, hvilket sikrer, at de ikke længere kan ende på sidstepladsen og møde kvalifikationskampe for at forblive i ligaen .

Holdets sejr har elimineret enhver bekymring om nedrykning og er en bemærkelsesværdig præstation i deres sæson.

Detaljer om Mors-Thy og Holstebros kamp

Mors-Thy dominerede spillet i en markant periode i Holstebro. De stod dog over for en scoringskrise mod slutningen af kampen, der næsten kostede dem sejren.

Begge hold spillede kampen for at undgå nedrykning frem for at vinde medaljer. Derfor lavede de mange fejl, og inden for de første ti minutter af kampen var der flere tekniske fejl end scorede mål.

Mors-Thy handlede hurtigt for at rette deres fejl og reducere fejl. Svend Rughave spillede fremragende som målmand, understøttet af et velkoordineret forsvar. Holdet scorede fem gange i træk og vendte kampen fra en 4-6 til en 9-6 føring.

Midterforsvar Mads Svane Knudsen, venstre back Marcus Midtgaard og højrefløjen Lasse Pedersen førte holdet til sejr ved at udnytte hjemmeholdets fejl. Ved pausen havde Mors-Thy fået en afgørende føring på 15-9.

Selvom Holstebro scorede et frikast lige før pausen, holdt Mors-Thy sig i kontrol med en føring på 15-10. På trods af at de ikke scorede i de første fire et halvt minut af anden halvleg, havde holdet ingen grund til bekymring, da deres sejr allerede var sikker.

Mors-Thys stærke forsvar holdt hjemmeholdet fra at score selv med en ekstra angriber, og deres føring øgede til seks mål i løbet af kampens anden halvleg.

Højrefløjen Frederik Bjerre scorede for Mors-Thy og gjorde det til 22-15 mod sit kommende hold, men Holstebro fik lukket hullet.

Til sidst afsluttede Knudsen en otte minutters scoringspause og bragte Mors-Thy foran med 23-19 og godt seks minutter tilbage.

Knudsen scorede også det sidste mål og vandt kampen og sikrede deres overlevelse i ligaen.