9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mødrehjælpen modtager rekordmange ansøgninger om feriehjælp

Stock Photo, tags: mødrehjælpen ansøgninger om - images.unsplash.com

Inden for et enkelt døgn har Mødrehjælpen modtaget et tilsvarende antal ansøgninger i forhold til sidste sommer. Det er et vidnesbyrd om den øgede efterspørgsel på økonomisk bistand blandt danskerne denne sommer.

Hvert barn får 400 kr. i hjælp og mulighed for at deltage i ferieaktiviteter arrangeret af Mødrehjælpens lokalforeninger. Ansøgningsstigningen afspejler forældrenes udfordringer, da de skal navigere i op til syv ugers sommerferie uden at vide, hvordan de skal støtte deres børn.

Stigningen i antallet kan tilskrives stigningen i priserne, herunder på medicin og måltider.

“Det vidner om, at der er familier, der virkelig er desperate. De har ikke råd til at tage en tur på Bakken eller i Djurs Sommerland, og de vil rigtig gerne give deres børn en god sommerferie,” sagde Mødrehjælpens direktør Ninna Thomsen.

Inflationens konsekvenser for familier

Nicoline Normann, en af de personer, der søger hjælp fra Mødrehjælpen, sagde, at uden organisationens støtte ville hendes familie skulle overveje at sælge deres hus på grund af deres økonomiske forhold. Ud over udfordringen står Nicoline, der arbejder som sygeplejerske og har fire børn, også med sin egen sygdom. Hendes mands førtidspension har forværret denne knibe.

“Det vil betyde alt. Jeg tror slet ikke, børnene vil kunne sætte ord på, hvad de ville føle. Men jeg tror, de vil blive så glade, hvis de fik en tur et eller andet sted hen,” sagde Normann.

Morten Ejrnæs, der er pensioneret lektor fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet, understregede inflationens alvorlige konsekvenser for især børn. Denne bevidsthed om fattigdom bliver tydelig, når børn bliver konfronteret med den barske virkelighed, at de ikke er i stand til at fejre fødselsdage eller forfølge deres interesser.

Selvom det er usikkert, om de nuværende omstændigheder har ført til en stigning i antallet af mennesker, der lever under fattigdomsgrænsen, er levevilkårene for dem, der oplever fattigdom i Danmark, blevet forringet siden 2021. Desværre overgår dette fald de forhold, som individer i andre lande oplever. lande, hvilket indikerer en forværret situation.