Michael Damgaard hjælper Magdeburg til Champions League-sejr

Den danske håndboldspiller Michael Damgaard spillede en afgørende rolle i Magdeburgs sejr over polske Vive Kielce i mændenes Champions League-finale.

Kampen endte 30-29 efter en intens kamp, hvor Damgaard scorede tre mål i kampen. Det var Magdeburgs første Champions League-sejr siden 2002.

Kampen blev afholdt på Lanxess Arena i Köln, hvor Damgaard, Magnus Saugstrup og Mike Jensen alle spillede for Magdeburg.

Første halvleg blev domineret af Vive Kielces spanske stjerne Alex Dujsjebajev, der scorede seks mål i første periode.

Stillingen var dog uafgjort 26-26, da slutningen af den ordinære tid var nået.

Magdeburg fik et overraskelsesboost af Gisli Kristjansson.

På trods af at han led en skulderskade under semifinalen mod Barcelona, nåede han at spille og score seks mål i finalen.

I anden halvleg holdt begge hold det tæt, men Magdeburg vandt til sidst i forlænget spilletid.

Netflix-aftale

Udover at have en uventet sejr var dette års Champions League Final 4 også bemærkelsesværdig for aftalen mellem danske filmprofessionelle og den populære streamingtjeneste Netflix.

Netflix har accepteret at betale gebyrer for deres originale danske film, efter en tidligere aftale om serieproduktioner i november 2022.

Kasper Halkier, CEO i Create Denmark, udtrykte sin tilfredshed med aftalen, ligesom Netflix’ seniorrådgiver for internationale arbejdsforhold, Schumacher.

Aftalen kommer i kølvandet på Danmarks nye medieaftale, som kræver, at alle streamingtjenester rettet mod et dansk publikum skal betale et fast bidrag på to procent af deres omsætning i Danmark plus yderligere tre procent.

Det betyder, at Netflix fremover skal betale mere for danske produktioner.

Aftalen blev godkendt af de relevante fagforeninger og Producentforeningen og vil forblive på plads indtil juni 2025.