9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mand sætter angiveligt ild til sig selv uden for den amerikanske ambassade i København

Stock Photo, tags: mand uden den amerikanske ambassade - images.unsplash.com

En 18-årig dansk mand forårsagede en scene ved angiveligt at sætte sig selv i brand uden for den amerikanske ambassade på Østerbro, København.

Lokale rapporter sagde, at en ambassadeansat var vidne til hændelsen og kontaktede hurtigt myndighederne. Ambulancen og brandvæsenet ankom lige i tide, da det lykkedes at slukke ilden, da manden ifølge politiet stadig var ved bevidsthed.

Per Berlinsgke avis så de lokale manden blive ført ud på en båre ud af ambassaden med bandager på benene. Forretningen sagde, at han kunne have brugt tændvæske til at antænde ilden, som folk på stedet var vidne til.

“Manden er taget til behandling på Rigshospitalet, men pådrog sig ingen livstruende skader,” lyder det i LocalDK’s rapport. Politiet bekræftede senere denne udtalelse.

Undersøgelsesproces

Fredag eftermiddag havde politiet endnu ikke frigivet detaljer om mandens motiv eller identitet. Yderligere undersøgelser er stadig i gang.

“Den uidentificerede mand blev ikke sigtet for nogen umiddelbar lovovertrædelse,” lyder det i Københavns Politis meddelelse på Twitter. Alligevel er det stadig uklart, hvorfor han besluttede at sætte ild til sig selv uden for den amerikanske ambassade.

Lægerne overvåger nøje mandens tilstand, mens han kommer sig på hospitalet og forventer, at han kommer sig helt.

Efterhånden som efterforskningen skrider frem, forventes der snart at komme flere detaljer.

Hændelsen har dog udløst teorier om, hvordan hans beslutning om at udføre en sådan handling foran en diplomatisk bygning kunne være et forsøg på at demonstrere en politisk udtalelse.

Der er også bekymringer vedrørende hans mentale helbredsproblem, da andre rapporter spekulerer på, at det kan bidrage til, hvorfor han ville forsøge at vise selvskade offentligt.

Den amerikanske ambassade har ikke frigivet nogen officiel erklæring om hændelsen, og det sande motiv bag denne drastiske handling er stadig ukendt på nuværende tidspunkt.