Lidl åbner sin første butik i Søndersø, den anden tobaksfri dagligvare i Danmark

Lidl in Lexington, South Carolina, tags: første tobaksfri butik - CC BY-SA

Den anerkendte dagligvarekæde Lidl har for nylig åbnet sin første butik i Søndersø, hvilket gør den til den anden tobaksfri dagligvarebutik i Danmark.

Beliggende på Toftekjær 6 har den nye butik overtaget den tidligere Aldi-butik. Louise Blaaberg, Aldis tidligere butikschef, fører nu tilsyn med den nyåbnede Lidls drift.

Butikken, der strækker sig over 789 m2, bød torsdag formiddag kunderne velkommen med et alsidigt udvalg af varer – frugt og grønt, en omfattende bake-off afdeling med mere – alt sammen med det formål at give søndersøboerne en enestående indkøbsoplevelse.

Blaaberg, som i forvejen er bekendt med lokalbefolkningen fra sin tid med at styre lokationen i Aldi-dagene, hilste personligt på kunderne.

“Jeg er vildt stolt af at stå i spidsen for Lidls første butik i Søndersø. De seneste måneder har været begivenhedsrige med et skift fra Aldi til Lidl, og jeg er blevet taget imod med åbne arme, og jeg er allerede stor fan af kulturen i Lidl,« sagde Blaaberg.

“Søndersø kan godt glæde sig over at have fået en ny dagligvarebutik med lækre produkter til gode priser i byen.”

Butikkens store åbning var overværet af Nordfyns Kommunes borgmester Mette Holm, som klippede det højtidelige bånd for officielt at byde Lidl velkommen i fællesskabet.

Forud for åbningen var Lidl vært ved en naboaften, der trak over 1.000 søndersøboere. Arrangementet gav dem mulighed for at få en butiks smugkig, prøve Lidls delikatesser og sende varme hilsner til sine ansatte.

Tobaksfri butik

Lidls engagement i et tobaksfrit miljø har fået positiv feedback fra kunderne. Dagligvarekæden annoncerede for nylig sit mål om at udfase alle tobaks- og nikotinprodukter inden udgangen af 2028.

Efter den vellykkede lancering af sin første tobaksfri butik i Hjørring den 11. maj, er Søndersø-butikken nu den anden i Danmark, der slipper salget af cigaretter.

“Vi har været spændt på, hvordan vores kunder vil tage imod initiativet,” sagde Lidl CEO Jens Stratmann.

Stratmann udtrykte tilfredshed med den positive respons på det tobaksfrie initiativ i Hjørring-butikken i håb om, at kunder i Søndersø også vil tage tobaksfri konceptet til sig.