Lankum annoncerede aflysningen af deres København-show og USA-turné

Video, tags: lankum af deres og - Youtube

Det irske folkeband Lankum har aflyst deres københavnske show på grund af uforudsete omstændigheder. De aflyste også hele deres nordamerikanske turné.

Lankum består af brødrene Ian og Daragh Lynch, Cormac MacDiarmada og Radie Peat. Bandet var tidligere kendt som Lynched, men skiftede navn til Lankum i 2016.

Før annonceringen havde bandet spillet på Green Man Festival i Brecon Beacons i lørdags.

“Vores kommende datoer i Aarhus, København og hele vores USA-turné vil ikke finde sted,” sagde bandet.

“Vi ved, at det er bittert skuffende for vores fans og dem, der har købt billetter til vores koncerter og de festivaler, vi burde optræde på.”

Denne koncert ville have været deres første tilbagevenden til Nordamerika siden 2020. Nogle af deres shows i USA blev dengang aflyst på grund af COVID.

Denne sommer spillede bandet nogle shows. En af dem var et hovedshow på Vicar Street i maj.

I sidste måned aflyste de også deres koncerter i Italien for første gang. De sagde, at de ville vende tilbage til Danmark, USA og Italien næste år.

Lankum opfordrede deres fans til at søge refusion for eventuelle aflyste shows fra salgsstedet.

Falsk Lankum-udgivelse

Sidste marts udgav Lankum deres nyeste album kaldet ‘False Lankum.’ De indspillede albummet under lockdownen i Dublin i 2021.

Albummet modtog “universal anerkendelse” på Metacritic. Shaun Curran fra Record Collector sagde endda, at albummet er et krævende lyt, men ekstraordinært.

The Guardian beskrev live-showet af Go Dig My Grave som “showstopper af False Lankum.” De sagde, at sangen er “en knoglens tung ballade om kærlighed og død.”

Musikvideoen til en af deres seneste singler, med titlen “Go Dig My Grave”, har nu 244.000 visninger på YouTube med 5.8k. likes.

“Når du ikke kan beslutte, om du er i humør til traditionelle irske melodier eller doom metal, så er du nødt til at henvende dig til Lankum,” sagde en YouTube-bruger.

Mercury Prize 2023 noterede False Lankum på deres shortliste. De står sammen med andre bands og albums som Arctic Monkeys The Car og Loyle Carners hugo.