9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Københavns lufthavn gør klar til sommerflyvninger med 160 destinationer

Copenhagen airport from air, tags: københavns lufthavn til 160 - CC BY-SA

Københavns Lufthavn vil til sommer tilbyde direkte fly til mere end 160 destinationer rundt om i verden, en stigning på ni direkte destinationer fra 2022.

I begyndelsen af året sagde lufthavnens ledelse, at de planlagde at indvie eller genåbne nye direkte interkontinentale ruter til forskellige destinationer, herunder New Delhi (Air India), New York (SAS), Addis Ababa med (Ethiopian Airlines), Montreal med (Air Canada), Abu Dhabi (Etihad Airways).

Selvom trafikopsvinget er begyndt for Københavns Lufthavn med nogle destinationer, kan det samme ikke siges med destinationer i Asien. Med den fortsatte krig i Ukraine og konsekvenserne for luftfarten, især på ruter, der flyver over russisk luftrum, forudser lufthavnens ledelse et langsomt opsving på de japanske og kinesiske ruter.

Ansættelse og byggeri i gang i Københavns lufthavn

For at forberede denne sommer og den fortsatte udvikling gennem året, ansætter og udfører lufthavnen aktivt byggeri med et afsat budget på DKK 1,7 mia. (€228 mio.), på trods af et underskud før skat på DKK 59 mio. 7,9 mio.) i årets første kvartal.

Ifølge lufthavnens data bød de velkommen til 5,2 millioner passagerer i den nævnte periode, hvilket indbragte en omsætning på DKK 839 millioner (€112 millioner).

Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye, sagde, at tabet var forventet, men da lufthavnen havde et lille overskud i marts, er der positive udsigter for de kommende kvartaler.

Denne stemning blev yderligere forstærket i april, da lufthavnen betjente 2,2 millioner rejsende på trods af vanskeligheder på grund af personalemangel hos NAVIAIR, det selskab, der kontrollerer lufttrafikken i dansk luftrum. Af de 19.200 flyvninger i april var 45 procent af alle ankomster og afgange forsinket med mere end 15 minutter.

I lyset af den kraftige stigning i rejseefterspørgslen forventes cirka 25 millioner passagerer at rejse i løbet af året i 2023. Denne øgede trafik kan også generere et resultat før skat på DKK 150-200 millioner (€20-26 millioner) for året.

Disse tal vil etablere en ny post-pandemi, der overgår lufthavnens 22,1 millioner passagerer i 2022 og 9,1 millioner passagerer i 2021.