Justitsministeriet planlægger at gribe ind over for rock- og bandeklubber

Stock Photo, tags: rock- og - upload.wikimedia.org

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har udtrykt sin hensigt om at gå kraftigt ind over for rock- og bandeklubber, herunder rockergruppen Bandidos MC.

“Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg politisk vil gå så langt, som jeg overhovedet kan for at give politi, kommuner og alle andre værktøjer, de har brug for for at bekæmpe den ondskab og den skade, som rocker- og bandeklubber. gør på vores fællesskab,” sagde Hummelgaard.

Ministeriet er angiveligt også ved at gøre klar til at “stramme skruen endnu mere” på klubhusene.Ifølge DR er der i dag 47 klubhuse i Danmark, hvor banderne normalt holder til.

Fredag meddelte den danske regering, at den ville iværksætte en undersøgelse af muligheden for at opløse den danske Bandidos motorcykelklub. Regeringen citerede bekymringer om “de kriminelle gruppers brutale vold og socialt undergravende aktiviteter skaber utryghed i de kvarterer, hvor de bor.”

Bandidos-medlemmer i Danmark er gennem de seneste år blevet retsforfulgt for forskellige lovovertrædelser, herunder drab, drabsforsøg, narkotikarelateret kriminalitet, overfald mv.

Bander og rockere er ‘parasit’

Hummelgaard bekræftede regeringens forpligtelse til at bekæmpe dette spørgsmål for at bevare lov og orden i landet.

“Det er en helt central prioritet for den her regering, at vi gør alt, hvad vi kan for at komme de problemer, som bandekriminalitet og organiseret kriminalitet skaber, til livs,” sagde han.

“Den organiserede kriminalitet i Danmark – banderne og rockerne – er en parasit i vores samfund. Den udryghed, det skaber i lokalmiljøer. Den kriminalitet, der bliver begået. Alle de ofre, man har på samvittigheden.”

Det er National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er i gang med sin undersøgelse og forventes at fremsætte sagen inden årets udgang.

LTF-forbud

Politiet er mere tilbøjelige til at følge en lignende vej, da de byggede deres sag for at forbyde Loyal To Familia-banden.

Tidligere justitsminister Søren Pape Poulsen (K) bad i 2017 Rigsadvokaten og Rigspolitiet om at undersøge LTF, indtil Højesteret i 2021 besluttede at opløse banden.