Ikast Håndbold vinder Europaligaen

Video, tags: ikast håndbold - Youtube

Ikast Håndbold fra Midtjylland hævdede deres sejr over Nykøbing Falster i den danske finale for kvinders European League i Ganz, Østrig. Holdet vandt trofæet efter at have scoret 31-24 på fuld tid, en massiv vending efter en dårlig første halvleg, der kun gav dem 7-20 efter de første 20 minutter.

Sejren markerer holdets første succes efter de seneste tre konkurrenceforsøg, hvor holdet først endte i semifinalen.

Det er også første gang efter 2015, at et dansk hold vinder konkurrencen, som er den næststørste europæiske liga for kvinder.

I 2015 vandt Tvis Holstebro European Handball Federation Cup, det tidligere navn på kvindernes European League, inden det blev ændret i 2020. Team Esbjerg tabte i finalen i 2019, og samme skæbne fik Viborg HK i 2022.

Hvordan kampen gik

I de første ti minutter førte NFH med 4-3 og hævede overliggeren til 9-5 på få minutter og fik Ikasts træner Kasper Christensen til at trykke på timeout-knappen for at omgruppere.

Da kampen nåede 20 minutter stod det 12-7 til NFH. Heldigvis gik det få minutter før pausen bedre for Ikast. Holdet blev ved med at tage point og sluttede første halvleg med et enkelt point forskel på 15-14 til NFH.

Den opadgående tendens fortsatte efter pausen. Fire minutter inde i anden halvleg førte Ikast med tre mål på 18-17. De to hold kørte et stykke tid med pointene, hvorefter Ikast førte igen med 23-19.

Med ti minutter tilbage af anden halvleg scorede Ingvild Bakkerud et mål, og fik dermed en 26-21-scoring til Ikast. Cecilie Brandt fulgte efter og bragte holdets føring til 28-22 med seks minutter tilbage.

Kampens topscorer blev dog Cecilie Friis fra Ikast, der scorede 11 mål på 12 forsøg.

Christensen var glad for resultaterne og sagde: “Den anden halvleg, vi spillede, var en drøm. Vi spillede tæt på perfekt. Det var den mest fejlfrie halvleg, jeg kan huske, hvis man også tænker vigtigheden og begivenheden ind. Vi satte nærmest ikke et ben forkert. Vi havde snert og fysik i vores angreb. Da vi fandt det, var vi et niveau over Nykøbing Falster, det jeg er imponeret over deres halvleg.”