Iga Swiatek sikrer sig en plads i tredje runde af French Open

d Iga Swiatek, tags: en runde af french - upload.wikimedia.org

Den polske tennisspiller Iga Swiatek slog Claire Liu i anden runde af French Open torsdag med en sejr i straight-sæt. Selvom hendes kamp var ustabil, kom hun sejrrig ud og klar til at fortsætte sin titel som forsvarende mester.

Swiatek var ikke i den bedste position, efter hendes modstander Liu fangede hendes point i første sæt og udlignede det til 3-3 fra 3-0. Men hun bakkede op fra uafgjort ved at trække op 6-4 og knuste Liu i andet sæt ved at bryde to gange med resultatet 6-0.

Selvom hun vandt, indrømmede den 22-årige, at det var en udfordrende kamp at spille, og at Liu ikke var en let modstander at besejre.

“Jeg er virkelig glad. Jeg formåede at spille andet sæt lidt bedre og lære af første sæt, det er det vigtigste for mig. Claire spillede selvfølgelig godt – det var ikke let,” sagde Swiatek.

Dominerer stævnerne

Swiatek åbnede sit sæt med en ulempe. Hendes modstander havde chancen for at angribe først med en voldsom angrebsstil understøttet af den blæsende tilstand.

Verdens nr. 1 håndterede det godt ved at få spillet point tilbage. Amerikaneren nægtede dog at trække sig tilbage, da hun fandt en chance for at trives ved at gentage Swiateks sydende og gøre resultatet uafgjort.

Efter den femte pause dominerede Swiatek stævnerne ved at føre stillingen til 5-3 fra deuce. Hun lavede derefter en serv, efter at Liu forsøgte at lukke hullet, hvilket førte det første sæt til slutningen med et resultat på 6-3.

Polakken spillede mere intenst i andet sæt, da hun lavede pauser fra begyndelsen uden at stoppe. Hun tillod ikke sin modstander at score tilbage ved at afværge to angreb og forpurre Lius forehand lang. Swiateks indsats gav godt resultat til sidst med en slutresultat på 6-0.

I morgen vil den to gange mester møde en anden konkurrencedygtig spiller, Kinas Wang Xinyu. Da hun fortsatte med at kæmpe, gik Elena Rybakina, Mirra Andreeva og Kahla Day også videre til tredje runde af French Open.