Hvordan får du pletterne af det ægte tæppe?

Der er tæpper – og så er der ægte tæpper. Definitionen på disse smukke orientalske tæpper er, at de er vævet eller knyttet i hånden, og det er med til at gøre dem særligt eksklusive. Derfor er det også ofte ekstra ærgerligt at opdage snavs eller pletter på sine ægte tæpper. Heldigvis er det ikke umuligt at fjerne selv genstridige pletter på dine ægte tæpper. Du kan enten selv forsøge dig med at få dit ægte tæppe pletfrit igen eller overlade det til en professionel, der har stor erfaring med rensning af ægte tæpper.

Vælger du selv at prøve, skal du dog være opmærksom på, at ægte tæpper er mere sarte end de mere traditionelle væg-til-væg tæpper og almindelige gulvtæpper og -måtter. Derfor skal behandlingen af pletter også være væsentligt mere forsigtigt. Det kan for eksempel være med en opløsning af varmt vand, lidt lys eddike og en dråbe vaskemiddel, der gnides på pletten og derefter vaskes af med lunkent vand.

Foretrækker du professionel hjælp?

Har du ikke mod på selv at prøve kræfter med genstridige pletter og tæpperensning på det ægte Kelim-tæppe? Så kan du trygt overlade det til en ekspert. Der findes en lang række firmaer der har specialiseret sig i netop tæpperens af ægte tæpper. Og leder du efter tæpperens i København, så behøver du ikke lede længe. Her finder du velrenommerede virksomheder med mange års erfaring i tæpperens af alle former for ægte tæpper og alle former for pletter. Selv om ægte tæpper fremstilles efter oldgamle traditioner, så renses de i dag typisk ved hjælp af moderne maskiner og nye teknologier og med en stadigt stigende andel af økologiske og miljøvenlige produkter. Så du skal ikke bekymre dig om miljøet, hvis du ønsker en professionel tæpperens til dine genstridige pletter.

Tæpperens lige hvor du ønsker det

Ægte tæpper kan som nævnt være en dyr anskaffelse. Derfor kan det også være forbundet med en vis nervøsitet at overlade det til en tæpperensning hos ”fremmede”. Derfor er der i dag også firmaer der kommer ud til dig – både privat og i virksomheder – og renser tæpperne på stedet. Hurtigt og effektivt – og du slipper for at skulle undvære dit tæppe i flere uger. Uden at skulle betale mere for dette.

Er du i tvivl om en tæpperens kan betale sig på netop dit tæppe? Så kan du få en helt gratis tæpperens af et lille stykke af det pågældende tæppe inden du beslutter dig. Således kan du nemt se hvilken forskel det kan gøre at få foretaget en tæpperensning.

Flere artikler, der kunne interessere dig...