Hvor Meget Betaler Man I Skat?

Hvor meget betaler man i skat

I Danmark betaler vi mellem 37 og 57% i skat

Hvor meget betaler man i skat

Danmark er et af de steder i verden med den højeste trækprocent. Det betyder med andre ord, at vi hører til dem, der betaler mest i skat af hver eneste krone vi tjener. Det kan virke underligt for udenforstående ude i verden, men for os er det en naturlig del af det at være dansker. Og frem for alt det at være en del af et velfærdssamfund, hvor alle har lige muligheder for både skolegang og lægehjælp. Uanset hvor meget vi tjener og hvor vi bor.

Cirka halvdelen går til skat

I Danmark betaler vi mellem 37 og 57% i skat – alt afhængig af hvor meget vi tjener. Det helt korrekte beløb afhænger af, om man betaler top- eller bundskat, men den endelige trækprocent står som udgangspunkt altid noteret på ens skattekort. Tjener du dine penge som lønmodtager i et job i Danmark, skal du være opmærksom på, at du skal betale både personlig skat, am-bidrag og A-skat, som din arbejdsgiver skal trække over din løn.

Skat som selvstændig

Hører du til dem, der driver egen virksomhed i Danmark, skal du selvstændig erhvervsdrivende

betale skat af din virksomheds overskud. Du skal altså betale det samme i skat af din virksomheds overskud, som hvis du fik det samme beløb i løn fra en arbejdsgiver. Umiddelbart enkelt, dog med det in mente, at du som selvstændig selv skal sørge for at udregne, hvor meget du skal betale i skat – og lægge pengene til side.

Flere artikler, der kunne interessere dig...